Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks søsken i valgkampvideo mot broren:

- Det er vanskelig å se på broren min som noe annet enn en rasist

Seks av søsknene til den erkekonservative kongressrepresentanten Paul Gosar i Arizona, går til frontalangrep på ham i valgkampvideoer til støtte for motkandidaten.

UT MOT BROREN: - Det er vanskelig å se at broren min er noe annet enn en rasist. Det sier søsteren til kongressrepresentanten Paul Gosar i en ny video. Hele seks av Gosars søsken er med i kampanjevideoen - til fordel for Gosars motkandidat. Video BrillForCongress Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Videoene har gått sin seiersgang etter at de nylig ble offentliggjort. Der får kongressrepresentanten som kjemper for gjenvalg i valget i november gjennomgå på brutalt vis av sine egne søsken.

Hele seks av brødrene og søstrene hans advarer i kraftige ordelag mot å la den svært konservative kandidaten vinne, og ber folk om heller å stemme på den demokratiske motkandidaten, David Brill, melder avisa Arizona Republic.

- Gjør ingenting

Reklamene åpner først med at søsknene snakker uten å avsløre etternavnet sitt.

- Kongressrepresentanten Paul Gosar gjør ingenting for å støtte landsbygda i USA, sier «Grace, landsbylege»

- Paul jobber absolutt ikke for distriktet sitt, sier «David, advokat».

Se videoen øverst i saken.

UPOPULÆR: Kongressrepresentant Paul Gosar er ikke særlig populær blant sine egne søsken. Foto: AP Photo/Matt York, File
UPOPULÆR: Kongressrepresentant Paul Gosar er ikke særlig populær blant sine egne søsken. Foto: AP Photo/Matt York, File Vis mer

- Dersom han faktisk brydde seg om folk på landsbygda i Arizona, vedder jeg på at han hadde kjempet for trygdeordninger, for bedre helsevesen, sier «Jennifer, medisinsk tolk».

- Han hører ikke på deg, og han tenker ikke på dine beste interesser, sier «Tim» før han og de andre søsknene avslører etternavnet sitt og at broren er Paul Gosar.

- Rasist

Andre uttalelser går enda lengre:

- Det er vanskelig å se at broren min er noe annet enn en rasist, sier søsteren Grace Gosar.

- Jeg tror broren min har byttet bort mange av verdiene vi hadde ved middagsbordet vårt, sier Joan Gosar.

Paul Gosar er en svært kontroversiell kongressrepresentant. Han fikk stor oppmerksomhet da han antydet at «venstresiden» hadde planlagt volden rundt en nazimarsj i Charlottesville i 2017 for å undergrave Donald Trump. I et intervju med Vice News sa han at den demokratiske pengegiveren, George Soros samarbeidet med nazister.

For ett år siden tok sju av søsknene hans offentlig avstand fra ham i et åpent brev til lokalavisa Kingman Daily Miner.

- Det er ekstremt opprørende å måtte ta til motmæle mot deg, Paul, men du har tvunget oss til det med ditt svik og din antisemittiske hundefløyte, skrev søsknene.

Gjør Stalin stolt

Tidligere skapte også Paul Gosar kontroverser ved å boikotte pave Frans da han talte i Kongressen i 2015. Gosar reagerte nemlig sterkt på at paven ga uttrykk for at klimaendringer var menneskeskapte, melder BBC.

Gosar slo hardt tilbake på Twitter lørdag:

- Søsknene mine som valgte å lage de reklamefilmene er alle liberale Demokrater, som hater president Trump. Disse misfornøyde Hillary-tilhengerne er i slekt med meg, men som venstresiden overalt setter de politisk ideologi foran familien. Stalin hadde vært stolt, skriver Gosar på Twitter.

Selv om søsknene har tatt kraftig til motmæle, ligger Gosar godt an til å vinne gjenvalg. Ved forrige valg i 2016 fikk han 71 prosent av stemmene i distriktet. Han kan også trøste seg med at han totalt har ni søsken. Dermed er det fortsatt to som ikke har angrepet ham offentlig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!