Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er veldig langt igjen

Regjeringspartiene og støttepartiene står langt fra hverandre og forlot budsjettforhandlingene i kveld uten å ane når de kan komme tilbake til forhandlingsbordet.

LANGT IGJEN: Gjermund Hagesæter (FrP) (f.v.), Svein Flåtten (H) og Terje Breivik (V) etter torsdagens budsjettforhandlinger på Stortinget.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
LANGT IGJEN: Gjermund Hagesæter (FrP) (f.v.), Svein Flåtten (H) og Terje Breivik (V) etter torsdagens budsjettforhandlinger på Stortinget. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Regjeringspartiene og støttepartiene Venstre og KrF gikk i kveld fra budsjettforhandlingene etter at en skisse til budsjettløsning tidligere i dag ble lagt på bordet.

Konklusjon etter dagens forhandlinger: Det er veldig lang avstand mellom partene.

Det bekrefter Frp's Gjermund Hagesæter overfor Dagbladet når han sier:

- Det er stor avstand mellom partene og veldig, veldig langt igjen. Det er en god stund til vi er i mål.

Men tonen i forhandlingene er god og han sier at regjeringen er villig til å snu de fleste steiner for å finne gode kompromisser.

LES OGSÅ: Så stor er avstanden

Flyttet på 2-3 milliarder Representantene fra Venstre og KrF forlot Stortinget nå i kveld uten å vite når de skal tilbake rundt forhandlingsbordet. Nå ligger ballen på regjeringspartienes banehalvdel.

Når de har fått bearbeidet støttepartienes tilbakemeldin på dagens skisse til løsning, og er klare til å komme med et nytt tilbud, inviteres motparten tilbake til forhandlingsbordet.

Partene hadde fredag kveld ikke bestemt når forhandlingene skal fortsette, men de Dagbladet har snakket med antar at det skjer lørdag.

Forhandlingsdelegasjonene fra Høyre og Frp har i dag, ifølge NRK, flyttet på mellom 2 og 3 milliarder kroner for å komme Venstre og KrF i møte.

Dagbladet får bekreftet at summen som ble flyttet på ligger på mellom 2,2 og 3 milliarder.

- Vi har brukt tiden til å jobbe fram et gjennomarbeidet dokument, noe som kan fungere og som er til å stole på. Vi presenterer nå en skisse på alle store, viktige saker, sa Høyres Svein Flåtten til NTB tidligere i dag.

Høyre/Frp-budsjett Kilder i Frp sier til Dagbladet at budsjettet på mange måter viser hvordan Høyre og Frp ville regjert om de hadde flertall alene, og at det er villighet i regjeringen til å strekke seg en del for å komme fram til et budsjett som vil gå gjennom i Stortinget.

Tanken er at Frp-grasrota med det framlagte budsjettet fikk se hva regjeringen ønsket seg, og så er håpet det vil være stor grad av aksept i partiorganisasjonen for at partiet må forhandle og gi til KrF og Venstre.

- I budsjettforslaget fikk vi vist hva vi vil. På partitikonferansen i Sandefjord helgen etter framleggelsen var det stående applaus, sier en kilde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media