Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsvarer om siktet mann i drapssaken i Bergen:

– Det er veldig tøft for ham

Fire personer er siktet etter at en kvinne (29) og en mann i 40-åra ble funnet døde ved Osavatnet i Bergen mandag. Foreløpig er bare en av de siktede avhørt. Han nekter straffskyld og har det tøft, ifølge forsvareren.

SISTE NYTT: Politiet holdt en pressebrief på politihuset i Bergen om saken der en død kvinne og mann ble funnet ved Gullfjellvegen. Flere menn er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap. Video: NTB Scanpix Vis mer

BERGEN/OSLO (Dagbladet): En mann i 30-åra og en mann i 50-åra ble pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap mandag kveld, mens en tredje person, en mann i 30-åra, ble pågrepet og siktet tirsdag, etter at politiet gikk til væpnet aksjon mot en kommunal boligblokk i Arna.

Her ble også to andre personer som oppholdt seg i leiligheten brakt inn med status som vitner, men på en pressekonferanse tirsdag kveld opplyser politiet at det også er tatt ut siktelse mot én av dem.

- Det er straffbart å bidra til å skjule eller ødelegge bevis i en straffesak. Det mener vi å ha opplysninger om at han kan ha bidratt til, sier politiadvokat Inger Lise Høyland til Dagbladet.

- Veldig tøft for ham

Mannen i 30-åra som ble pågrepet mandag kveld har tirsdag blitt avhørt av politiet, bekrefter hans advokat Kjetil Ottesen til Dagbladet.

- Han har gitt en lang forklaring til politiet og han ikke erkjenner straffskyld for drap eller medvirkning, sier Ottesen til Dagbladet.

Han forteller at klienten blant annet har fortalt politiet en god del om hva han gjort de siste dagene, men advokaten ønsker ikke å gå nærmere inn på forklaringen.

- Det er veldig tøft for ham å få disse anklagene mot seg. Jeg oppfatter det som at det nesten er litt uvirkelig for ham, forteller Ottesen.

Utelukker ikke flere pågripelser

Mannen i 50-åra, som også ble pågrepet mandag kveld, har ikke ønsket å avgi forklaring til politiet. Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med hans forsvarer.

Begge blir framstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett onsdag.

Den andre mannen i 30-åra, som ble pågrepet tirsdag, ønsker politiet å avhøre i løpet av tirsdagskvelden. Det er foreløpig ikke tatt stilling til om han skal varetektsfengsles.

Dagbladet har heller ikke lyktes med å komme i kontakt med hans forsvarer.

FANT SENG: Ifølge Dagbladets journalist på stedet ble senga funnet under en presenning utenfor hospitset. Foto: Leif Stang / Dagbladet
FANT SENG: Ifølge Dagbladets journalist på stedet ble senga funnet under en presenning utenfor hospitset. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

Overfor Dagbladet utelukker ikke politiadvokat Høyland flere pågripelser i saken, ettersom de foreløpig ikke har helt kontroll på hendelsesforløpet.

- Vi kan ikke utelukke flere pågripelser. Hendelsesforløpet har vi ikke helt kontroll over og vi holder alle muligheter åpne, sier Høyland.

Kontroll på åstedet

Høyland ønsker ikke å kommentere hvor politiet mener drapene har skjedd, men sier at de mener de har kontroll på åstedet.

- En av hypotesene er at de er drept et sted og fraktet til funnstedet, sier Høyland.

- Hvor mange steder er det gjort undersøker og aksjonert mot i saken?

- Vi har en rekke steder som har vært aktuelle. Selvsagt funnstedet, bostedene til de avdøde, bostedene til de som er sikta og stedet sistemann ble pågrepet. Det er også andre steder politiet gjør undersøkelser som vi mener er relevante, svarer Høyland.

Politiet har iverksatt en stor etterforskning av saken, og Høyland forteller at det er 30 personer som jobber med saken utover kvelden tirsdag.

- Vi fortsetter å ha fullt trykk, sier hun.

På pressekonferansen fortalte politiet at obduksjonen av de avdøde ble gjennomført tirsdag. Politiet har fått noen foreløpige opplysninger fra obduksjonen som styrker hypotesen om at de to avdøde har blitt drept.

Politiadvokaten vil utover det ikke si noe om hvilke skader de avdøde har.

Undersøkelser flere steder

I tillegg til den væpnede politiaksjonen mot den kommunale boligen, var politiet også på plass på et hospits i sentrum av Bergen i ettermiddag. Fra hospitset ble det blant annet hentet ut det som så ut til å være en blodig seng.

Politiet har også undersøkt nye tips i skogsområdet der de to avdøde ble funnet mandag ettermiddag. Det har blant annet blitt søkt med hunder i skogen rundt tre kilometer vest for funnstedet.