Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er veldig trist å ikke ha ham rundt seg

Joshua French feiret jul uten Tjostolv Moland, men fikk besøk av mor og søster.

BESØK AV SØSTER OG MOR: - Det var veldig hyggelig med hilsener. Men det viktigste var besøket. Det er det som betyr mest for meg, sier Joshua French. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
BESØK AV SØSTER OG MOR: - Det var veldig hyggelig med hilsener. Men det viktigste var besøket. Det er det som betyr mest for meg, sier Joshua French. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dødsdømte Joshua French fikk besøk og hilsener fra kjente og ukjente under sin første jul i kongolesisk fengsel uten Tjostolv Moland.

Til VG forteller French at han mest av alt var glad over å ha besøk av moren og søsteren som har kommet fra Norge for å være sammen med ham i julen.

Julaften tilbrakte han med familien i det militære Ndolo-fengselet i Kinshasa hvor de hørte på julemusikk og hvor han leste gjennom hundrevis av hilsener og oppmuntringer fra kjent og ukjent.

- Det var veldig hyggelig. Men det viktigste var besøket. Det er det som betyr mest for meg, sier French til avisen og legger til at han har sendt noen tanker til avdøde Tjostolv Molands familie i Vegårshei:

- Vi hadde vår egen julefeiring. I år sendte jeg noen ekstra tanker til hans familie som jeg vet var samlet i Vegårshei, der han kommer fra. Det er veldig trist å ikke ha ham rundt seg. Både i julen og i hverdagen. Det var som å feire jul uten en bror, sier French.

Snakket om framtiden Søsteren Hannah French er på besøk hos storebroren i fengselet for første gang siden han ble pågrepet og siden dømt for over fire år siden. I et innlegg på støttesiden for broren på internett skriver hun torsdag at hun har vært i fengselet hver dag siden hun ankom landet 22. desember.

- Vi snakker sammen i flere timer hver dag jeg og Joshua, mens mamma er rundt og ordner litt forskjellig. Vi snakker mest om framtiden. Alt vi skal gjøre sammen. Det blir godt å få ham hjem igjen, når den tid kommer. Forhåpentligvis før jul 2014!, skriver Hannah French.

Moren og søsteren hadde tatt med julemat, pinnekjøtt, fra Norge og inn i fengselet.

Blir til rettssaken Mens søsteren Hannah blir i Kongo fram til 4. januar, reiser moren Kari Hilde først uken etter. Dermed vil hun kunne få med seg den varslede rettssaken mot Joshua hvor han er tiltalt for drap på Tjostolv Moland.

Rettssaken skal etter planen starte i fengselet tirsdag 7. januar.

- Det som kommer, må komme, det er ikke så mye jeg får gjort fra eller til, sier French.

(NTB)

PÅ BESØK: Kari Hilde French feirer jul med sønnen. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
PÅ BESØK: Kari Hilde French feirer jul med sønnen. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media