EKKELT:  Ida Terese Ørbeck liker ikke å tenke på at hun har gått rett forbi liket som ble funnet under én sofa ved veien. Politiet har sperret av et stort område rundt funnstedet, der teknikere fra Kripos jobbet hele fredag formiddag. Foto: Espen Røst / Dagbladet
EKKELT: Ida Terese Ørbeck liker ikke å tenke på at hun har gått rett forbi liket som ble funnet under én sofa ved veien. Politiet har sperret av et stort område rundt funnstedet, der teknikere fra Kripos jobbet hele fredag formiddag. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer

- Det er veldig ubehagelig å tenke på

Hundepasser Ida Terese Ørbeck (16) har ofte passert stedet der et lik ble funnet under en gammel sofa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble en død person funnet under én sofa innpakket i svart presenning ved Dølerudveien på Klemetsrud i Oslo.

Det var to to kvinnelige hundepassere som fant liket om lag tre hundre meter nedenfor FOD-gården (Foreningen for omplassering av dyr) som fant liket.

Dagbladet har i dag snakket med en annen ansatt, Ida Terese Ørbeck (16), ved gården. Hun synes det er helt forferdelig å tenke på at hun har gått forbi liket på sine lufteturer med hundene.

Ikke kjent lukta - Det er helt forferdelig å tenke på at det har ligget én død person her. Det er veldig ubehagelig å tenke på at vi har gått forbi her med hundene hver eneste dag, mens det har ligget et dødt menneske rett ved siden av veien, sier Ørbeck.

Hun har ikke selv kjent lukta fra stedet som blant andre daglig leder ved FOD-gården, Elisabeth Engen  har lagt merke til. Men Ørbeck synes likevel det er ubehagelig å tenke på at personen kan ha ligget der når hun har passert.

- Jeg tror jeg velger en annen rute når jeg går tur med hundene i dag.

UNDERSØKELSER:  Kripos gransker området hvor personen ble funnet død i én svart plastpose går. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UNDERSØKELSER: Kripos gransker området hvor personen ble funnet død i én svart plastpose går. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Ørbeck var på vei til jobb da Dagbladet snakket med henne. Hun forteller at hun ikke var på jobb i går da personen ble funnet, men at hun ble gjort oppmerksom på funnet av kolleger i går kveld.

Dagbladet har snakket med 16-åringens mor, som har gitt tillatelse til at datteren uttaler seg om det makabre funnet.

Obduksjon i dag Politiet har så langt ikke kunnet bekrefte om funnet av personen kan være et drap, men teknikere fra kripos har i hele formiddag søkt gjennom området rundt funnstedet med hunder.
- Foreløpig betegner vi dette som et mistenkelig dødsfall. Vi får se utover dagen hva obduksjonen sier når den kommer i dag. Først da ser vi hva vi står ovenfor, sier Per Olav Utgaard, vaktleder på kriminalvakta, som forteller at saken i dag tidlig ble oversent til voldsavsnittet.

Dagbladet har flere ganger i dag prøvd å komme i kontakt med politioverbetjent Grete Lien Metlid ved volds- og sedelighetsavsnittet uten å lykkes.

UKJENT DØDÅRSAK:  Politiet veit ikke hva gjorde at personen døde. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UKJENT DØDÅRSAK: Politiet veit ikke hva gjorde at personen døde. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer