Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er veldig viktig at vi finner drapsvåpenet

Politiet leter fortsatt etter kniven som skal ha blitt brukt da en 18 år gammel mann fra Eritrea drepte ei 17 år gammel jente ved Sunndal asylmottak.

DREPT: Den 17 år gamle jenta døde etter at en 18 år gammel mann gikk løs på henne med kniv ved dette asylmottaket i Sunndal på Nordmøre i går kveld. Både offer og gjerningsmann skal være asylsøkere fra Eritrea.
DREPT: Den 17 år gamle jenta døde etter at en 18 år gammel mann gikk løs på henne med kniv ved dette asylmottaket i Sunndal på Nordmøre i går kveld. Både offer og gjerningsmann skal være asylsøkere fra Eritrea. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet holdt nå klokken 13 pressekonferanse om drapet ved Sunndal asylmottak. En 17 år gammel jente døde av skadene da hun ble angrepet av en 18 år gammel mann ved asylmottaket i går kveld. Drapsvåpenet skal ha vært en kniv.

Knivstikkingen skjedde i et rom som ligger vegg i vegg med vaktrommet på asylmottaket. Vaktene hørte bråk, og da de gikk inn på rommet fant de den 17 år gamle jenta hardt skadd.

Ifølge Driva rømte den 18 år gamle mannen ut fra et vindu ved mottaket for å komme seg unna politiet. Han ble pågrepet etter kort tid.

18-åringen ble i natt siktet for grov kroppsskade med dødsfølge.

- I går kveld klokka 20.38 fikk vi melding om en alvorlig hendelse på asylmottaket i Sunndal. Vi var på stedet etter 15 minutter. Da var ambulanse allerede på stedet, sa politimester Arnstein Nilsen på pressekonferansen.

Gjerningsmannen ble pågrepet en time senere.

- Avdøde er 17 år gammel fra Eritrea. Gjerningsmannen er 18 år, og, så vidt vi vet, fra Eritrea, sier Nilsen.

Politiet mener en kniv var drapsvåpenet, og leter fortsatt etter denne kniven.

- Det er veldig viktig. Vi er veldig interessert i å finne drapsvåpenet, og i å finne ut hvor det har kommet fra, og hva som var gjerningsmannens hensikt med å komme hit, sier Nilsen.

Gjerningsmannen er ikke selv beboer ved mottaket, men reiste til Sunndal samme dag som drapet skjedde.

- Hva som er motivet vet vi ikke. Vi vet heller ikke hvilken relasjon det var mellom de to personene, sier Nilsen.

Politiet kunne ikke svare på den siktedes asylstatus, eller om han er kjent for politiet fra andre straffbare forhold.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media