Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er veldig vondt å være så langt unna når det skjer noe sånt

Politiets tillitsvalgt på Vinstra sier begge politimennene som ble beskutt i natt, har over 20 års erfaring i politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En politimann ble skutt med hagle på Vinstra i går kveld og ligger nå innlagt på Ullevål sykehus. En 69 år gammel mann fyrte av to skudd mot politimannen og hans kollega, og traff med det ene.

 - Begge er folk med over 20 års erfaring i politiet. Dette er jo mine daglige kolleger, og så vidt jeg vet er det ingen av dem som har vært borti noe sånt før, i alle fall ikke med et slikt utfall, sier politikollega og tillitsvalgt i Gudbrandsdal Brede Holdbrekken til Dagbladet.

- Fryktelig nære på Den tillitsvalgte er nå på landsmøte i Politiets Fellesforbund i Bodø. Han var sammen med tillitsvalgte fra hele landet, da de fikk beskjed om at en kollega var skutt.

- Det er veldig vondt å være så langt unna når det skjer noe sånt, sier Holdbrekken.

Det hele begynte da politiet ble tilkalt til et legekontor på Vinstra, hvor en 69 år gammel mann hadde slått legen sin.

Politiet lette etter mannen i en times tid, og da de prøvde å komme i kontakt med ham, skjøt 69-åringen på politiet. Han traff en av Holdbrekkens kollegaer.

- Jeg fikk beskjed i dag om at det går bra med ham, men at det var fryktelig nære på, sier Holdbrekken.

Det ble løsnet ett skudd mot politimannen, på en avstand på mellom tre og fem meter, og den skuddsikre vesten kan ha reddet livet hans.

 - Å bruke utlevert sikkerhetsutstyr i alfa omega. Det er uhyre viktig å bruke det sikkerhetsutstyret vi har fått, og at vi bruker det — uansett, sier Holdbrekken til Dagbladet.

- Han er preget Den tillitsvalgte er i dag langt borte fra kollegaene sine på Vinstra. Men det var verre å være langt borte i går, da en kollega ble skutt, og det var usikkert hvordan det ville gå med ham. Den skadde politimannen er i dag stabil. Skadene er ikke alvorlige.

- Dagen i dag har vært mye bedre enn i går kveld. Jeg har fått greie på hva som har skjedd og hvordan det går med de to som var involvert, sier Holdbrekken til Dagbladet

Det var to politimenn som lørdag ble offer for skuddsalvene fra den siktede mannen. Den ene kom uskadd fra hendelsen.

- Han andre er jo fysisk uskadd, men som jeg pratet med ham om i dag, så er han preget av det som har skjedd, sier Holdbrekken til Dagbladet.

BLE SKUTT PÅ:  En 68 år gammel mann er siktet for forsettelig drapsforsøk etter å ha skutt en politimann på Vinstra i går kveld. Mannen forskanset seg i et hus på Vinstra i natt, men ble pågrepet i de tidlige morgentimer. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
BLE SKUTT PÅ: En 68 år gammel mann er siktet for forsettelig drapsforsøk etter å ha skutt en politimann på Vinstra i går kveld. Mannen forskanset seg i et hus på Vinstra i natt, men ble pågrepet i de tidlige morgentimer. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling