- Det er viktig å holde hodet kaldt

Islamsk Råd advarer mot stigmatisering av muslimer.

NORSK BORGER: - Vi må alle jobbe mot de som fremmer slike trusler. Her er det ikke snakk om hvilken religion eller minoritet man tilhører - her er alle norske borgere, sier  leder for Islamsk Råd, Mehtab Afshar. Foto: TERJE BENDIKSBY/NTB SCANPIX
NORSK BORGER: - Vi må alle jobbe mot de som fremmer slike trusler. Her er det ikke snakk om hvilken religion eller minoritet man tilhører - her er alle norske borgere, sier leder for Islamsk Råd, Mehtab Afshar. Foto: TERJE BENDIKSBY/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Justisminister Anders Anundsen (Frp) og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) gikk i dag til det uvanlige skrittet å offentligjøre at Norge kan stå overfor et terrorangrep i løpet av «få dager». - Vi må alle jobbe mot de som fremmer slike trusler. Her er det ikke snakk om hvilken religion eller minoritet man tilhører - her er alle norske borgere, sier generalsekretær i Islamsk Råd, Mehtab Afshar. Han sier at de nå håper at PST og politiet gjør jobben sin og klarer å stille de som står bak til ansvar.

- Må holde hodet kaldt - Det er viktig at man holder hodet kaldt og ikke stigmatisere eller generalisere. Muslimer er like opptatt av å beskytte Norge som alle andre, sier Afshar, som håper nordmenn har lært siden 22. juli.

- De første timene etter at bomben smalt var det heksejakt på muslimer. Denne gangen må vi stå samlet, sier Afshar, som peker på at mange muslimer i Norge nå er andre- og tredjegenerasjons innvandrere.

- Dette er vårt land, og ingen muslimer ønsker at det skal skje Norge noe. Det finnes mange muslimer some er født og vokst opp i Norge og kjenner ikke til noe annet samfunn. Tilsvarende har noen muslimer valgt å flytte til Norge nettopp fordi det er et fredlig og harmonisk land, sier Afshar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer