NORSK BORGER: - Vi må alle jobbe mot de som fremmer slike trusler. Her er det ikke snakk om hvilken religion eller minoritet man tilhører - her er alle norske borgere, sier  leder for Islamsk Råd, Mehtab Afshar. Foto: TERJE BENDIKSBY/NTB SCANPIX
NORSK BORGER: - Vi må alle jobbe mot de som fremmer slike trusler. Her er det ikke snakk om hvilken religion eller minoritet man tilhører - her er alle norske borgere, sier leder for Islamsk Råd, Mehtab Afshar. Foto: TERJE BENDIKSBY/NTB SCANPIXVis mer

- Det er viktig å holde hodet kaldt

Islamsk Råd advarer mot stigmatisering av muslimer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Justisminister Anders Anundsen (Frp) og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) gikk i dag til det uvanlige skrittet å offentligjøre at Norge kan stå overfor et terrorangrep i løpet av «få dager».

- Vi må alle jobbe mot de som fremmer slike trusler. Her er det ikke snakk om hvilken religion eller minoritet man tilhører - her er alle norske borgere, sier generalsekretær i Islamsk Råd, Mehtab Afshar. Han sier at de nå håper at PST og politiet gjør jobben sin og klarer å stille de som står bak til ansvar.

- Må holde hodet kaldt - Det er viktig at man holder hodet kaldt og ikke stigmatisere eller generalisere. Muslimer er like opptatt av å beskytte Norge som alle andre, sier Afshar, som håper nordmenn har lært siden 22. juli.

- De første timene etter at bomben smalt var det heksejakt på muslimer. Denne gangen må vi stå samlet, sier Afshar, som peker på at mange muslimer i Norge nå er andre- og tredjegenerasjons innvandrere.

- Dette er vårt land, og ingen muslimer ønsker at det skal skje Norge noe. Det finnes mange muslimer some er født og vokst opp i Norge og kjenner ikke til noe annet samfunn. Tilsvarende har noen muslimer valgt å flytte til Norge nettopp fordi det er et fredlig og harmonisk land, sier Afshar.