- Det er viktig å huske at romfolket er mennesker de og

Libe Rieber-Mohn (Ap) mener debatten rundt romfolket må roe seg, og at folk bør vise mer respekt for andres meninger.

- RO DEBATTEN: AP-politiker og varaordfører Libe Rieber-Mohn sier at det er viktig å huske at det ikke bare er romfolket som bor på gata. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
- RO DEBATTEN: AP-politiker og varaordfører Libe Rieber-Mohn sier at det er viktig å huske at det ikke bare er romfolket som bor på gata. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kjølvannet av romfolkets beleiring av Sofienberg kirke i Oslo, har både den politiske debatten og nettdebatter tilspisset seg. Den ene sterke ytringen angriper den andre, og folk tyr til det ekstreme for å poengtere sitt syn.

Dagbladet møtte varaordfører i Oslo, Libe Rieber-Mohn (Ap), utenfor Stortinget. Hun mener det bør være rom for diskusjon med høy takhøyde, men at de ekstreme ytringene knebler debatten.

- Først vil jeg si at jeg er stolt av samfunnsdebatten generelt. Den befolkes stort sett av voksne og anstendige mennesker. Vi har høylytte og åpne debatter og det er bra. Vi skal tåle å sette ord på også vanskelige ting og ha stor takhøyde, men en etter det siste døgnet begynner jeg å få en emmen smak i munnen av noe av debatten, sier Rieber-Mohn til Dagbladet.  Sort-hvitt Det er tonen og språket folk bruker i debatten som Rieber-Mohn reagerer på.

- Hatefulle ytringer som «skyt dem» og nettsider som sier at de som ikke støtter romfolkets rett til tigging er i samme kategori som Anders Behring Breivik forsimpler debatten. Nettdebattene i avisene er stengt på grunn av språk, tone og innhold. Organisasjonen  «Folk er folk» trekker en parallell mellom deportasjon av jøder og romfolk i 1934, med kommunenes behandling av romfolket i dag. Dette er å minimalisere den grusomheten jødene og romfolk ble utsatt for, i tillegg til at det er en søkt sammenheng, sier Rieber-Mohn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer