- Det er viktig å kvitte seg med kofferten når pengene er levert, fordi den kan ha en sporingschip

Osama bin Ladens brev uttrykker økende paranoia og frykt for amerikanske droner.

113 DOKUMENTER: 113 dokumenter funnet på Osama bin Ladens skjulested i Pakistan er oversatt og offentliggjort av amerikanske myndigheter. Foto: Office of the Director of National Intelligence, AP / NTB Scanpix
113 DOKUMENTER: 113 dokumenter funnet på Osama bin Ladens skjulested i Pakistan er oversatt og offentliggjort av amerikanske myndigheter. Foto: Office of the Director of National Intelligence, AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Over 113 dokumenter som ble funnet i boligen der Osama bin Laden ble drept i 2011, er nå oversatt og offentliggjort av amerikanske myndigheter. De avslører at ledelsen i al-Qaida i økende grad var redde for spioner, angrepsdroner og sporingsinnretninger, skriver Reuters.

Osama bin Laden ble likvidert av spesialsoldater fra US Navy Seals 2. mai 2011, etter et tiår på rømmen etter 11. september-angrepene og invasjonen av Afghanistan. Han ble til slutt sporet opp i den pakistanske byen Abottabad.

Lagt ut på nettet De 113 dokumentene kan leses på hjemmesidene til Office of the Director of National Intelligence, i samsvar med president Barack Obamas ønske om større gjennomsiktighet, ifølge myndighetsinstansen.

Dette er andre porsjon av offentliggjorte bin Laden-dokumenter; den første på 103 dokumenter kom i mai i fjor.

De nylig offentliggjorte dokumentene skriver seg fra perioden 2009 til 2011, et tidsrom da amerikanerne lyktes med å tynne ut rekkene i al-Qaidas lederskap gjennom droneangrep og andre tiltak. Mange av brevene uttrykker frykt for nettopp dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer