Anne Mørup-Andersen:  Understreker viktigheten av gode lønnsbetingelser. Foto: Assessit.
Anne Mørup-Andersen: Understreker viktigheten av gode lønnsbetingelser. Foto: Assessit.Vis mer

Det er viktig med en god lønn

- Arbeidsgiverne må ikke glemme lønnspakken, understreker Anne Mørup-Andersen i Assessit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Når unge ledertalenter skal velge jobb, er miljøet blant kolleger og en god relasjon til lederen viktigere enn en sikker jobb.

Utfordrende oppgaver Da de unge lederne i Assessits undersøkelse skulle angi de viktigste faktorene i et ansettelsesforhold, havnet personlige utvikling på en femteplass mens faglige utfordringer kom helt nede på tiende plass.

- Fravær av faglige utfordringer er en av de aller viktigste årsakene til at medarbeidere slutter, sier Hilde Solberg Holm i Sopra Steria til Finansavisen. Hun tror ikke det er helt representativt for alle ansettelsesforhold.

- Vår erfaring er at personlige utviklingsmuligheter og faglige utfordringer kommer høyere opp på prioriteringslisten, sier Solberg Holm.

God relasjon til lederen Finansavisen kan fortelle at en god relasjon til lederen rangeres som en viktig faktor i Assessits undersøkelse. Hele 64 prosent av deltakerne i undersøkelsen mener derimot at arbeidsoppgavene er viktigst.  

- Å få utfordrende oppgaver, og å få muligheten til å være med på å gjøre en stor forskjell, er viktigst i hverdagen for de beste unge lederne. Beslutningsfrihet og innflytelse er tydelige motivasjonsfaktorer, sier Anne Mørup-Andersen i Assessit til Finansavisen.

Show me the money - Men arbeidsgiverne må ikke glemme lønnspakken. I motsetning til hva vi noen ganger har hørt, viser denne undersøkelsen at lønn er en viktig parameter. Det hele handler ikke om Maslows øverste lag med selvrealisering, men at man vil føle at man får betalt for prestasjoner og potensial, Mørup-Andersen. 

FLERE NYHETER: Dette er årets dyreste leilighet
Statoil i gang med verdensledende prosjekt
- Ikke konkursras i norsk næringsliv