Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er voldtekt ut fra bevisene i saken

Men det avviser Helge Solum Larsens advokat: - Moralsk forkastelig, men ikke ulovlig.

 TIL PÅTALE:  Politiet i Sunnhordland og Haugaland har etterforsket ferdig saken mot tidligere Venstre-nestleder Helge Solum Larsen. Nå skal statsadvokaten i Rogaland avgjøre tiltalespørsmålet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix.
TIL PÅTALE: Politiet i Sunnhordland og Haugaland har etterforsket ferdig saken mot tidligere Venstre-nestleder Helge Solum Larsen. Nå skal statsadvokaten i Rogaland avgjøre tiltalespørsmålet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere Venstre-nestleder Helge Solum Larsen (43) er fortsatt hundre prosent sykmeldt i etterkant av voldtektsanmeldelsen etter det fuktige Venstre-treffet i Ryfylke i februar i år.

Det opplyser hans advokat Inger Marie Sunde til Dagbladet.

I dag oversendte Haugaland og Sunnhordland politidistrikt saken til statsadvokaten i Rogaland, ferdig etterforsket og med en innstilling om den tidligere toppolitikeren skal  tiltales eller ikke.

Politiadvokat Elisabeth Rød opplyser at både Solum Larsen og den 17 år gamle jenta som anmeldte partitoppen for voldtekt, er blitt avhørt flere ganger. Solum Larsen har fastholdt at de hadde seksuell omgang, men at det var frivillig.

- Ikke noe ulovlig - Forklaringen  står fast. Han innrømmer å ha oppført seg moralsk forkastelig, men at han ikke har gjort noe ulovlig. Jeg både håper og tror at saken blir henlagt, sier Sunde til Dagbladet.

Også den 17 år gamle jenta har hatt tunge dager etter Venstre-treffet i Suldal den første helga i februar i år.

Men hennes bistandsadvokat Berit Johannessen har en ganske annen oppfatning av sakens status når statsadvokaten har vurdert påtalespørsmålet.

- Voldtekt etter bevisene - Jeg forventer helt klart en en tiltale for voldtekt slik bevisene står i dag. Det er det godt nok grunnlag for etter en jurdisk vurdering. Jeg har hatt tilgang til politiets bevismateriale, og jenta er innforstått med at hun må forklare seg for retten, sier bistandsadvokaten til Dagbladet.

Hele saken er fortsatt en tøff påkjenning for jenta.

- Den har hatt veldig store konsekvenser for hennes hverdag, sier Berit Johannessen til Dagbladet.

Hun vil ikke utdype om jenta har vært eller fortsatt er borte fra skole eller jobb av hensyn til anonymsering.

 - MORALSK FORKASTELIG:  Men min klient har ikke gjort noe ulovlig. Advokat Inger Marie Sunde håper og tror at saken blir henlagt. FOTO: LEIF STANG/DAGBLADET.
- MORALSK FORKASTELIG: Men min klient har ikke gjort noe ulovlig. Advokat Inger Marie Sunde håper og tror at saken blir henlagt. FOTO: LEIF STANG/DAGBLADET. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media