Pål Enger får ny rettssak

- Det er vondt å bli dømt for noe man ikke har gjort. Jeg tilsto og fortalte sannheten i retten

Pål Enger har stjålet mange malerier. I fjor tilsto han å ha stjålet fem verk, men ble dømt for å ha tatt 15. Nå blir straffesaken gjenåpnet.

BLE IKKE TRODD: Kunsttyven Pål Enger får saken sin gjenopptatt etter å ha blitt dømt for tyveri i et galleri på Aker Brygge i Oslo desember 2015.                  Foto: Agnete Brun 
BLE IKKE TRODD: Kunsttyven Pål Enger får saken sin gjenopptatt etter å ha blitt dømt for tyveri i et galleri på Aker Brygge i Oslo desember 2015.                  Foto: Agnete Brun  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kunsttyven Pål Enger er kjent for sin forkjærlighet for Edvard Munch, og er dømt for å ha stjålet både «Vampyr» fra Munchmuseet og «Skrik» fra Nasjonalgalleriet.

I mars i fjor ble han på nytt dømt for et frekt kunsttyveri. 15 bilder var angivelig tatt fra Galleri Fineart på Aker Brygge.

I retten hevdet 49-åringen at han la alle kortene på bordet. Enger, som selv har blitt kunstmaler og signerer arbeidene med signaturen P-Enger, hevdet hardnakket at han ikke hadde tatt flere enn fem kunstverk.

Men Oslo tingrett trodde ikke på ham, og dømte Enger til 2 år og sju måneders fengsel.

Retten fant det bevist at Enger hadde stjålet 15 verk av Hariton Pushwagner, Vebjørn Sand og Camilla Grythe til en samlet verdi av 653 000 kroner fra galleriet Fineart AS.

Dukket opp

Men to av Pushwagner-trykkene Pål Enger ble dømt for å ha stjålet, dukket plutselig opp i politiets etterforskning av Imran Saber, kjent som «Skrue».

Trykket som har vært i Sabers hender ble kjøpt og regnskapsført i en innrammingsbutikk før Enger begikk sitt tyveri i Galleri Fineart i desember 2015.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer