- Det er vondt å bli sammenlignet med Gestapo og anklaget for å kidnappe barn

Leder i barnevernspedagogenes fagforening Anne Grønsund vil ha tydeligere støtte fra politikerne. Hun mener de ansatte i barnevernet må ta for mye av støyten når det stormer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forrige helg var det igjen demonstrasjoner mot norsk barnevern i en rekke land. Mange av demonstrantene var motivert av saken der en norskrumensk familie bosatt på vestlandet ble fratatt alle sine fem barn etter mistanke om oppdragervold i november.

Anne Grønsund, leder for barnevernspedagogene som er organisert i Unio-forbundet Akademikerforbundet, sier at den voldsomme motstanden mot barnevernet er går sterkt inn på mange barnevernsansatte.

- Ja mange føler på dette, og forrige helg var det mange henvendelser til oss fra barnevernsansatte. Mange synes det er vondt å bli sammenlignet med Gestapo og anklaget for å kidnappe barn. De som utdanner seg til å jobbe i barnevernet har et ønske om å verne barn og utføre det mandatet de er gitt. De er bekymret for at terskelen for å trakassere og sjikanere er blitt lavere, sier Grønsund.

Hun mener den hatske stemningen kan føre til at mange ikke orker å stå i jobben.

- Det gjør i alle fall ikke barnevernet noe bedre.

Etterlyser Horne Hun ønsker at politikerne, og særlig barne- og likestillingsminister Solveig Horne er tydeligere i sitt forsvar av barnevernet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer