Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapet på Majorstua:

- Det er vondt å si det, men vi har vært gjennom det her før

For seks år siden samlet klubben seg i sorg over å ha mistet en av sine egne. Tirsdag møttes de igjen til minnestund.

SAMLET I SORGEN: Tirsdag samlet ledere og spillere fra fotballaget Mysen IF seg til minnestund i klubbhuset (bildet) for andre gang på seks år. Foto: Nina Hansen
SAMLET I SORGEN: Tirsdag samlet ledere og spillere fra fotballaget Mysen IF seg til minnestund i klubbhuset (bildet) for andre gang på seks år. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MYSEN / OSLO (Dagbladet): 5. mars i 2012 fikk spillerne og ledelsen i Mysen IF Fotball en grusom beskjed. En av lagets spillere, en 23 år gammel mann, hadde mistet livet i en frontkollisjon mellom en personbil og en buss.

Flere titalls personer møtte samme kveld opp i klubbhuset for å snakke ut om følelsene som strømmet på.

Tirsdag var Even Elvenes, som i 2012 var styreleder i klubben, tilbake i klubbhuset - for nok en minnestund.

- For seks år siden mistet vi en spiller i en tragisk ulykke. Nå rammes klubben nok en gang, sier Elvenes til Dagbladet.

- Vi sørger sammen

En mann i midten av 20-åra fra Mysen i Østfold ble klokka 12.15 mandag funnet drept i kollektivet han bodde i på Majorstua i Oslo.

Drapsofferet var en sentral skikkelse i fotballklubben, og tirsdag samlet rundt 25 personer fra fotballmiljøet i byen, både spillere og ledere, seg til minnestund.

- Samtlige var sterkt preget av situasjonen, forteller Elvenes.

- På minnestunden snakket vi ut. De eldste i klubben forsøker så godt de kan å støtte de yngre. Vi prøver å vise at de er der for dem. Vi sørger sammen som klubb, forteller han.

Elvenes beskriver drapsofferet som morsom, kunnskapsrik og pålitelig.

- Han var en ung mann med hele livet foran seg. En mann som sto bredbeint og så på hva framtida ville bringe. En mann som ofte var hjemme i Mysen, og som engasjerte seg i lokalmiljøet.

- Vondt

Selv har han jobbet tett med avdøde i forbindelse med fotballen. Han håper nå at politiet snart løser saken, slik at de pårørende får svar på alle spørsmålene de sitter igjen med.

- Det er vondt å si det, men vi har vært gjennom det her før, sier Elvenes, og minnes den vonde tida for seks år siden.

Han forteller at de to unge mennene var like på mange måter.

- Fellesnevneren for dem begge, var at de var aktive i idretten og at de satte spor etter seg i klubben. De var begge pålitelige, og stilte alltid opp med et smil når noe måtte gjøres.

Politiet uten gjennombrudd

Tirsdag ettermiddag fikk politiet svar på den foreløpige obduksjonsrapporten om Østfold-mannen som mandag ble funnet drept på Majorstua. Onsdag forteller politiinspektør Grete Lien Metlid til Dagbladet at politiet fortsatt ikke har noe gjennombrudd i saken.

- Vi jobber med mange prosjekter, og har selvfølgelig flere svar, men har ikke noe gjennombrudd, sier Metlid.

Hun beskriver saken som svært alvorlig, og sier at det er «en krevende sak å stå i».

- Det er fortsatt slik at det kriminaltekniske arbeidet i denne leiligheten, som vi karakteriserer som et drapsåsted, er sentralt i saken. Det kommer til å ta tid. Dette arbeidet er svært viktig for framdriften, og for å kunne få et gjennombrudd i saken, sier hun.

Ber om tips

I en Twitter-melding onsdag formiddag ba Oslo-politiet publikum om tips og opplysninger i forbindelse med drapet.

- Vi har fått en del interessante tips og opplysninger, men vi ønsker flere. Vi ønsker mer informasjon om bevegelser og observasjoner i dette området, og vil vurdere å gå ut med mer informasjon for å påpeke hva som er interessant for politiet, sier Metlid til Dagbladet.

SVÆRT KREVENDE: Politiet sier drapssaken på Majorstua er en svært krevende sak å stå i. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!