PREGET: Sander Johannessen, Kasper Olsen og Kristian Hovind går på skole i Texas. De ble låst inne mens skytingen pågikk. Foto: Privat
PREGET: Sander Johannessen, Kasper Olsen og Kristian Hovind går på skole i Texas. De ble låst inne mens skytingen pågikk. Foto: Privat Vis mer

- Det får deg til å tenke

Flere nordmenn ble sperret inne i et rom i tre timer da en mann i midten av 30-åra begikk en skytemassakre i Texas, USA.

Publisert

Fem er bekreftet omkommet og sju personer er kritisk skadd etter en masseskyting i byen Odessa i delstaten Texas i USA lørdag ettermiddag lokal tid.

Godt og vel 20 personer ble skadd da det som av politiet omtales som en mann i midten av 30-åra skal ha skutt mot tilfeldige mennesker fra en bil.

Flere av skuddene ble løsnet i området ved University of Texas of he Permian Basin (UTPB). Her går flere norske elever - blant annet Kristian Hovind (19), Sander Johannessen (21) og Kasper Olsen (18).

TEXAS-SKYTINGEN: TV-KOSA sitt nyhetsanker måtte forlate studioet, men fortsatte å rapportere til TV-seerne. Video: TV-KOSA. Vis mer

- Noen av oss var på trening i styrkerommet. Der ble vi låst inne i tre timer mens skolen var i «full lockdown», forteller guttene til Dagbladet på telefon fra Texas.

- Får deg en støkk

Guttene forteller at det er åtte norske elever ved skolen. Alle har det bra, ifølge trioen.

Fra det låste rommet kunne de høre sirener og politibiler som kjøre rundt på skoleområdet.

- Lyskrysset der det ble avfyrt flere skudd, er omtrent 500 meter unna der vi bor, sier de. Alle bor på universitetsområdet.

- Det får deg til å tenke. Du har hørt ting fra USA tidligere, om masse- og skoleskytinger. Du tenker jo at det aldri skal skje deg. Du får deg en støkk. Jeg kjenner på det, sier Kristian Hovind til Dagbladet.

Har det i bakhodet

Dette er en av flere masseskytinger i USA denne sommeren. For ganske nøyaktig en måned siden ble mer enn 20 personer drept i en masseskyting på en Walmart-butikk i El Paso i Texas.

Hovind sier at den kvelden han ankom Odessa, kjørte en lagkamerat ham til en Walmart for å kjøpe mat og drikke. Da de kom til universitetet, fikk de vite at det var advart mot masseskyting på sosiale medier.

- Personlig, så... Det setter en støkk i deg fra første sekund du setter føttene dine her, at det kan være en fare. Det er noe man har i bakhodet, men man må ikke la det gå utover hverdagen, sier Hovind.

Guttene forteller at de har hatt kontakt med familien hjemme etter hendelsen.

- Vi gikk gjennom universitetet i sted. Det var veldig stille ute, en preget stemning, sier de tre guttene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer