- Det får deg til å tenke

Flere nordmenn ble sperret inne i et rom i tre timer da en mann i midten av 30-åra begikk en skytemassakre i Texas, USA.

PREGET: Sander Johannessen, Kasper Olsen og Kristian Hovind går på skole i Texas. De ble låst inne mens skytingen pågikk. Foto: Privat
PREGET: Sander Johannessen, Kasper Olsen og Kristian Hovind går på skole i Texas. De ble låst inne mens skytingen pågikk. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fem er bekreftet omkommet og sju personer er kritisk skadd etter en masseskyting i byen Odessa i delstaten Texas i USA lørdag ettermiddag lokal tid.

Godt og vel 20 personer ble skadd da det som av politiet omtales som en mann i midten av 30-åra skal ha skutt mot tilfeldige mennesker fra en bil.

Flere av skuddene ble løsnet i området ved University of Texas of he Permian Basin (UTPB). Her går flere norske elever - blant annet Kristian Hovind (19), Sander Johannessen (21) og Kasper Olsen (18).

- Noen av oss var på trening i styrkerommet. Der ble vi låst inne i tre timer mens skolen var i «full lockdown», forteller guttene til Dagbladet på telefon fra Texas.

- Får deg en støkk

Guttene forteller at det er åtte norske elever ved skolen. Alle har det bra, ifølge trioen.

Fra det låste rommet kunne de høre sirener og politibiler som kjøre rundt på skoleområdet.

- Lyskrysset der det ble avfyrt flere skudd, er omtrent 500 meter unna der vi bor, sier de. Alle bor på universitetsområdet.

- Det får deg til å tenke. Du har hørt ting fra USA tidligere, om masse- og skoleskytinger. Du tenker jo at det aldri skal skje deg. Du får deg en støkk. Jeg kjenner på det, sier Kristian Hovind til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer