Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det finnes drap i Norge som man definitivt må se på

Engla-drapsmannen Anders Eklund (42) kjørte lastebil i Norge. - Han er en seriemorder, mener psykiater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Anders Eklund (42) tilstod i går drapet på 10 år gamle Engla Juncosa-Höglund og det hittil uoppklarte drapet på Pernilla Hellgren (31).

Mannen jobber som lastebilsjåfør, og ble pågrepet i lastebilen.

- Må sjekke norske saker
Professor Sven Christianson, ekspert på gjerningsmannprofiler, mener det er svært sannsynlig at Eklund står bak flere drap, og han mener flere uløste norske drapsgåter nå må sjekkes opp mot Eklund.

- Det finnes noen drap i Norge som man definitivt må se på. Som lastebilsjåfør har 42-åringen kunnet bevege seg over hele Sverige, men også i andre land, sier Christianson til Expressen.

- Det er klart at han kan være skyldig i mer skit. Og han har kjørt i Norge med lastebil og så vidt jeg har vet har han også kjørt i Danmark. Denne mannen har nok mer på samvittigheten enn det som har kommet fram til nå, sier professoren.

VG skriver i dag at Kripos vil kontakte svensk politi for å sjekke om 42-åringen kan knyttes til norske drap, blant annet på Kristin Juel Johannessen i Larvik i 1999.

- Seriemorder
Psykiater Ulf Åsgård mener Anders Eklund kan karakteriseres som en seriemorder, selv om han bare har innrømmet to drap.

- Vi prater om en person som handler tvangsmessig. At han skal ha slått til i 2000 og så ventet i 8 år uten å ha gjort noe i mellomtiden er ikke sannsynlig, sier han til Expressen.

image: - Det finnes drap i Norge som man definitivt må se på

Avisa skriver at Eklund i første omgang vil sjekkes opp mot blant annet drapene på Helena Andersson (22) i Mariestad i 1992, Malin Olsson (16) i Göteborg og Pernilla Theorin (30) i Avesta i augusti 2006.

• Les: Vet han noe om drapet på Malin (16) også?

Innrømmet drapene etter DNA-funn
Pernilla Hellgren ble drept i Falun i juni i 2000. Hun ble funnet naken og kvalt til døde i skogen.

Ifølge Aftonbladet innrømmet Anders Eklund de to drapene etter at han i avhør ble konfrontert med at hans DNA stemmer overens med DNA-prøver som er funnet på den drepte 31-åringen i 2000.

- Jeg vil fortelle, det var jeg. Jeg har drept henne og tatt livet av henne, sa Eklund i avhøret, ifølge avisa.

Han fortalte politiet hvor liket av Engla lå, og viste dem til og med stedet.

Fikk tips i fjor
Det var altså opplysningene om Pernilla-drapet som fikk Anders Eklund til å tilstå drapet på Engla. Men politiet fikk tips om at 42-åringen kunne stå bak drapet på Pernilla Hellgren allerede i fjor, skriver Expressen.se.

I november i fjor ble saken tatt opp i programmet «Efterlyst» på TV3, og etter programmet fikk politiet inn et anonymt tips om at 42-åringen kunne stå bak drapet på kvinnen.

ARRESTERT: Anders Eklund dekket seg til da han skulle inn til avhør.
DREPT: Engla Juncosa-Höglund.
DREPT: Pernilla Hellgren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media