- Det finnes en annen Richard Lionheart

Paul Ray ble hengt ut som terroristen Breiviks mentor. Nå avslører Ray ny informasjon som kan hjelpe politiet i jakta på Breiviks store forbilde.

NEKTER: Paul Ray nekter for noen gang å ha hatt noe med Anders Behring Breivik å gjøre. Overfor Dagbladet hevder han nå at det finnes en annen, mulig mentor i Storbritannia. Foto: Hilde Mesics Kleven/Dagbladet
NEKTER: Paul Ray nekter for noen gang å ha hatt noe med Anders Behring Breivik å gjøre. Overfor Dagbladet hevder han nå at det finnes en annen, mulig mentor i Storbritannia. Foto: Hilde Mesics Kleven/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I sitt såkalte manifest henviser Anders Behring Breivik til organisasjonen Knights Templar og en «mentor» kalt Richard Lionheart.

- Alle i Knights Templar bruker kodenavn; mitt er Sigurd, mens min mentor kalles Richard the Lionhearted, skriver Breivik.

Noe av det mest sentrale i politiets etterforskning av Anders Behring Breiviks kontaktnett er å finne ut om mentoren han påberoper seg eksisterer. Da manifestet ble kjent rettet både medier og politi fingeren mot Paul Ray, tidligere lederskikkelse i det britiske ekstremistmiljøet, som blogger under kallenavnet Luton Lionheart. I et stort intervju med Dagbladet på Malta  nektet Ray for noengang å ha hatt noe med Breivik å gjøre, og bedyret at han ikke var terroristens mentor. Nå peker han på en hittil ukjent person i det britiske ekstremistmiljøet.

Hemmelig møte Ray sier til Dagbladet at det i 2009 var et lukket toppmøte der flere av lederskikkelsene i og rundt ekstremistorganisasjonen English Defence League deltok. Han hevder at en britisk mann som brukte kallenavnet Richard Lionheart deltok på møtet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer