- Det finnes en annen Richard Lionheart

Paul Ray ble hengt ut som terroristen Breiviks mentor. Nå avslører Ray ny informasjon som kan hjelpe politiet i jakta på Breiviks store forbilde.

NEKTER: Paul Ray nekter for noen gang å ha hatt noe med Anders Behring Breivik å gjøre. Overfor Dagbladet hevder han nå at det finnes en annen, mulig mentor i Storbritannia. Foto: Hilde Mesics Kleven/Dagbladet
NEKTER: Paul Ray nekter for noen gang å ha hatt noe med Anders Behring Breivik å gjøre. Overfor Dagbladet hevder han nå at det finnes en annen, mulig mentor i Storbritannia. Foto: Hilde Mesics Kleven/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I sitt såkalte manifest henviser Anders Behring Breivik til organisasjonen Knights Templar og en «mentor» kalt Richard Lionheart.

- Alle i Knights Templar bruker kodenavn; mitt er Sigurd, mens min mentor kalles Richard the Lionhearted, skriver Breivik.

Noe av det mest sentrale i politiets etterforskning av Anders Behring Breiviks kontaktnett er å finne ut om mentoren han påberoper seg eksisterer. Da manifestet ble kjent rettet både medier og politi fingeren mot Paul Ray, tidligere lederskikkelse i det britiske ekstremistmiljøet, som blogger under kallenavnet Luton Lionheart. I et stort intervju med Dagbladet på Malta  nektet Ray for noengang å ha hatt noe med Breivik å gjøre, og bedyret at han ikke var terroristens mentor. Nå peker han på en hittil ukjent person i det britiske ekstremistmiljøet.

Hemmelig møte Ray sier til Dagbladet at det i 2009 var et lukket toppmøte der flere av lederskikkelsene i og rundt ekstremistorganisasjonen English Defence League deltok. Han hevder at en britisk mann som brukte kallenavnet Richard Lionheart deltok på møtet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.