EKSTREM: «Umm Salahudeen» ønsker sharialover i Norge. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
EKSTREM: «Umm Salahudeen» ønsker sharialover i Norge. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Det finnes flere religiøse diktatur i verden. Flybilletter dit finnes også. God tur!

SV-leder Lysbakken om «Umm Salahudeen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg ønsker sharia over hele verden, sier «Umm Salahudeen», en ung norsk-pakistanske kvinnen som er intervjuet i Dagbladet i dag (krever innlogging).

PST mener hun er sentral i det ekstreme islamistiske miljøet i Norge. I intervjuet gir hun blant annet sin støtte til terrorgruppa ISIL.

SV-leder Audun Lysbakken skrev i dag tidlig følgende om saken på Twitter: «Du i Db i dag som lengter etter religiøst diktatur: Vil minne om at det finnes flere slike i verden. Flybilletter dit finnes også. God tur!»

- Like ille Han utdyper overfor Dagbladet:

- I SV har vi en lang historie med kamp mot høyreekstremisme. De siste årene har vi også fått et like marginalt, men likevel alvorlig, ekstremt islamistisk miljø. Vi i SV er like bekymret for det miljøet, som for de høyreekstreme, sier Lysbakken til Dagbladet.

- Selv om det er et marginalt politisk fenomen, så vet vi at det kan være farlig, og det er en viktig politisk oppgave å nå ut til disse ungdommene og vise at det finnes bedre alternativer, sier Lysbakken.

- Og et alternativ er da å be de som ikke er fornøyd med lovene og samfunnet her om bosette seg i andre land?

- Jeg ber ingen reise fra Norge. Mitt poeng er at det dessverre finnes en rekke religiøse diktaturer i verden. Det er ikke noe problem å komme seg dit, hvis man synes det er så bra. Men dette er et norsk problem, med norske ungdommer i miljøene. Vi er nødt til å vinne kampen i Norge, og overbevise menneskene om å snu.

Benytter friheten «Umm» sier til Dagbladet at Norge er i en «krig med islam», og at Norge må regne med å se konsekvensene av det.

- Det er interessant å se at de benytter seg av de demokratiske frihetene i Norge, som å stille opp i et fire sider avisintervju, til å argumentere for et samfunnssystem som vil ta fra dem den friheten. Det er et stort paradoks, sier Lysbakken.

SV-LEDER: Audun Lysbakken (SV). 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SV-LEDER: Audun Lysbakken (SV). Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer