Sylvi Listhaug

- Det finnes ingen logikk

Sylvi Listhaug gjør comeback som statsråd.

SYLVI LISTHAUG: Sylvi Listhaug bli ny eldre- og folkehelseminister. Video: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

Sylvi Listhaug er i dag ny eldre- og folkehelseminister. Dagbladets kilder tett på regjeringen og Frp bekreftet i formiddag at den tidligere justisministeren nå trer tilbake i regjeringsvarmen.

Like før klokka 11.30 i dag kunne Erna Solberg offentliggjøre det samme.

Comebacket i regjeringen kommer et drøyt år etter at hun trakk seg som justisminister, etter et Facebook-innlegg der hun kritiserte Arbeiderpartiets sikkerhetspolitikk i forbindelse med at Frp ville frata mistenkte kriminelle statsborgerskapet utenfor domstolene.

DELT: Sylvi Listhaug delte dette på sin Facebook-profil. Foto: Skjermdump / Facebook
DELT: Sylvi Listhaug delte dette på sin Facebook-profil. Foto: Skjermdump / Facebook Vis mer

«Ap mener terroristens rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet», sto det i et bilde av tungt bevæpnede, maskerte menn i Facebook-innlegget.

- Norsk politikk har blitt en barnehage, sa hun den gang.

Raser mot beslutningen

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Få minutter etter kunngjøringen kokte det nærmest blant kommentariatet på Twitter.

Kommentator i Bergens Tidende, Morten Myksvoll, er svært kritisk til beslutningen.

- Dette er statsråden som da ho måtte gå, nekta å følgje råd fra statsministeren, Dette er veldig, veldig lite tillisvekkande, skriver han, og legger til:

- Når Listhaug viser så lite respekt for Solberg, er det veldig rart at Solberg utpeiker henne på nytt. Det fins ingen logikk.

Han påpeker at Listhaugs avgang kom etter mistilltsforslaget støttet av Krf, og spør om all mistillit til henne er borte.

Journalist i Morgenbladet, Sigve Indregård, er svært overrasket, og deler Myklevolds syn.

- Dette er jeg veldig overrasket over. Jeg har et klart inntrykk av at Høyre hadde et behov for å merkere at den måten hun opptrådte på var illojal og ugrei. Erna tydeligvis ikke enig i dette.

- Et åpenbart valg

- For et Frp som sliter på målingene, er Sylvi Listhaug et åpenbart valg som ny statsråd. Det var jo ikke Frp som ville at hun skulle hives ut i fjor, skriver politisk redaktør i Dagens Næringsliv, Kjetil Alstadheim.

Kommentator i Stavanger Aftenblad, Sven Egil Omdal, ønsker lykke til på regjeringsmøtene med denne overskriften og spør:

- Hvis den ene nestlederen skal ta seg av de eldre, betyr det at den andre fortsatt skal ta seg av ungdommen?

Journalist i Nettavisen, Farid Ighoubah, skriver at kollega Espen Teigen, som var Listhaugs politiske rådgiver fram til hun måtte gå av i fjor, blir ved sin lest.