NYTT SYN PÅ VERDEN:  Den republikanske presidentutfordreren Rick Santorum snakker til media i Tilton i går. Etter at han overrasket mange med å ta fikk 2. plassen i nominasjonsprosessen i Iowa tidligere i uka, blir hans meninger gransket nærmere av mange. Foto: Elise Amendola/Ap/Scanpix
NYTT SYN PÅ VERDEN: Den republikanske presidentutfordreren Rick Santorum snakker til media i Tilton i går. Etter at han overrasket mange med å ta fikk 2. plassen i nominasjonsprosessen i Iowa tidligere i uka, blir hans meninger gransket nærmere av mange. Foto: Elise Amendola/Ap/ScanpixVis mer

- Det finnes ingen palestinere på Vestbredden

Republikanernes nye stjerne, Rick Santorum, med nok en geografibommert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å være kritisk til palestinere og palestinernes sak er vanlig hos amerikanske republikanere, som generelt gir sin fulle støtte til Israel. Republikanerkandidaten Newt Gingrich sa for eksempel at det palestinske folket er en retorisk konstruksjon, og at palestinere er «terrorister» av natur (gener), skriver Le Monde.

Nå viser det seg at republikanernes overraskelsesmann, Rick Santorum, heller ikke har stort til overs for palestinere, for finnes de egentlig?

- Det finnes ikke palestinere. Alle de menneskene som bor på Vestbredden er israelere. Det finnes ikke palestinere. Dette er israelsk land, sier Santorum.

Presidentkandidaten har dermed en helt annen oppfatning av geografien og demografien på Vestbredden, som ifølge FN-resolusjoner skal være, og er, palestinsk land.

I går var også Rick Santorum i nyhetsbildet, da han hadde litt problemer med Polen - eller var det Ungarn?