Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det fins ikke lang nok straff

ARENDAL (Dagbladet): I går ble Viggo Kristiansen funnet skyldig i voldtektene og drapene i Baneheia. - Jeg er veldig lettet. Nå vet jeg at han ikke kommer seg unna, sier en av Viggo Kristiansens venner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har kjent Viggo Kristiansen fra han var liten, og vanket en del sammen med både ham og Jan Helge Andersen fram til drapene i Baneheia.

Da han så på tv 13. september 2000 at to kristiansandsgutter var arrestert for drapene, skjønte han hvem det var. Likevel er det hele ennå helt uvirkelig.

- Det var en merkelig følelse. Helt ubeskrivelig. Drapene kom som ei bombe på meg, som de gjorde på hele det norske folk. Det er ikke normalt å gjøre noe sånt, det er helt unormalt. Det er sånt som ikke skjer i virkeligheten. Det hele er som en skrekkfilm. Det var kjipt å skjønne hvem det var, likevel var det deilig at de som gjorde dette jævelskapet, ble tatt.

Full av faen

Da barndomsvennen ble pågrepet, visste han ikke helt hva han skulle tro. I dag føler han endelig at han har fått svar.

- Jeg har ikke visst noe. Jeg kjente Viggo fra jeg var liten. Han var full av faen, som alle unger kan være. Men det gikk litt for langt noen ganger. Han gikk over streken, sa litt for mange dumme ting, sier kameraten.

Han og flere av kompisene snakket med Viggo om drapene i Baneheia, men merket ikke noe spesielt. Likevel forandret Viggo seg etter 19. mai.

- Han begynte å drikke, å gå mer ut på byen. Før holdt han seg mest hjemme. Han var stort sett sammen med Jan Helge som før.

Kommer ikke unna

Av hensyn til Viggos familie ønsker ikke vennen å stå fram med navn og bilde. Nå vil han bare gå videre.

- Jeg ble veldig lettet da jeg hørte dommen. Mest over at det ikke er noen tvil om at det er han, at han ikke kommer seg unna med det. Men jeg var veldig spent, sier han.

Han har fulgt hele saken nøye, både i byretten i fjor og denne runden i lagmannsretten i Arendal. Han har ikke noe ønske om å holde kontakten med verken Viggo Kristiansen eller Jan Helge Andersen.

- Jeg har ikke så mye til overs for Viggo. Jan Helge tror jeg ikke på. Nå må vi gå videre. Gå på jobb, glemme det, sier han, og blir stille et øyeblikk.

- Jentene kommer aldri tilbake, og guttene vil aldri kunne gjøre det godt igjen. Det fins ikke lang nok straff for noe sånt. Nå må vi bare ta vare på dem som er tilbake etter jentene.

Hele Norges coronakart