Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det føles helt uvirkelig

46-åringen som satt åtte måneder i fengsel, siktet for dødsbrannen i Urtegata, feiret friheten med biffmiddag og kjøp av ny PC.

EN FRI MANN: 46-åringen måtte sitte åtte måneder i varetekt, siktet for dødsbrannen i Urtegata i Oslo, hvor seks personer døde. I går ble han løslatt. Her er han i butikken og handler seg ny PC. Foto: Siv Johanne Seglem
EN FRI MANN: 46-åringen måtte sitte åtte måneder i varetekt, siktet for dødsbrannen i Urtegata i Oslo, hvor seks personer døde. I går ble han løslatt. Her er han i butikken og handler seg ny PC. Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Etter åtte måneder i fengsel med en mordbrannsiktelse hengende over seg, kunne 46-åringen i går ettermiddag igjen tre ut i ei regntung Oslo-gryte som en fri mann. Politiet ville tiltale mannen, men Riksadvokaten henlegger nå hele siktelsen «etter bevisets stilling».

Sterke inntrykk, ekskone og venner sto i kø.

- Jeg klarer ikke tenke. Det føles helt uvirkelig, erklærer 46-åringen.

Han tok seg tid til å møte Dagbladet i går, da han etter å ha smelt fengselsporten igjen etter seg, reiste ut for å kjøpe seg ny PC. Nå skal e-postinnboksen saumfares for første gang siden pågripelsen i mars, da han ble siktet for dødsbrannen i Urtegata 13. desember.

- Tenk deg åtte måneder med spam, ler han.

Politiet har tatt beslag i den forrige. 46-åringen har vært aktiv som frilansfotograf i Oslo, og bilder tatt av Urtegata-brannen og andre var sentrale elementer i saken. Mannen havnet i politiets søkelys nettopp fordi han dukket opp på brannstedene på et meget tidlig tidspunkt. Fotokarrieren blir nå lagt på is en periode.

Ligge lavt
- Jeg vil nok ligge litt lavt en periode, smiler 46-åringen, som nå så fram til å møte sine nærmeste igjen og bare slappe av.

- Nå skal jeg slappe av sammen med familien, sier han til Dagbladet, mens den første biffmiddagen i frihet på åtte måneder nærmet seg med stormskritt.

DØDSBRANNEN: Seks personer omkom i brannen i Urtegata i Oslo 13. desember i fjor. Foto: Espen Hovde/SCANPIX
DØDSBRANNEN: Seks personer omkom i brannen i Urtegata i Oslo 13. desember i fjor. Foto: Espen Hovde/SCANPIX Vis mer

Advokat Ola Lunde, som representerer 46-åringen, bekreftet i går overfor Dagbladet at det vil bli reist et erstatningskrav etter det 46-åringen har gått igjennom.

Erstatning
- Det sier seg selv, sier Lunde til Dagbladet. Han opplyser at størrelsen på kravet ikke er klart. Lunde sier at både klient og advokat hele veien har hatt tro på at deres versjon av saken ville vinne fram.

- Troen på frifinnelse har hjulpet min klient med å holde humøret oppe, sier Lunde.

46-åringen ble pågrepet i mars og har sittet varetektsfengslet siden da, med anklager hengende over seg som kunne gitt 21 års fengsel om han ble dømt etter politiets innstilling.

- Riksadvokaten anfører at det er totalbildet i saken som ikke er tilstrekkelig overbevisende. Løslatelsen av mannen er allerede i gang, opplyser statsadvokat Svein Holden, som selv innstilte på henleggelse, til Dagbladet.

I går kom representanter for etterforskningsledelsen og tok 46-åringen i hånda før fengselsporten åpnet seg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media