- Det føles ikke veldig rettferdig

23-åringen som slo ned Ali Haji Mohamed Farah (37) ble i dag løslatt. Kohinoors far reagerer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I kveld kunne ghaneseren (23) som slo ned Ali Haji Mohamed Farah (37) spasere ut på gaten, melder VG Nett.

- Jeg regner jo med at rettsystemet fungerer, men det føles ikke veldig rettferdig så lenge man vet at Ali fortsatt er på sykehuset og vi ikke vet hva hans skjebne blir, sier faren til Kohinoor, Nils Nordberg, til Dagbladet.no.

Han velger likevel å ha tillit til at mannen som slo ned mannen samboer får sin egen straff.

- Jeg velger å fortsette å stole på det norske rettsamfunnet, sier Nordberg.

Påtalemyndigheten krevde ham fengslet fordi de mener det er fare for at han vil oppsøke Farah på sykehuset og påvirke ham til å forandre forklaring.

- Han er selvfølgelig glad for å få komme ut, sier 23-åringens forsvarer, Julie Conradi-Larsen i advokatfirmaet Staff, til Dagbladet.no.

- Nå har saken vært gjennom to instanser, både tingretten og lagmannsretten, og de konkluderer med at det ikke støter folks rettsfølelse at han løslates, og jeg støtter meg til den konklusjonen, sier forsvareren som heller ikke mener det foreligger noen fare for bevisforspillelse.

Ali Haji Mohamed Farah ble påført hjerneblødning etter å ha blitt slått ned, og har ennå ikke vært frisk nok til at han kan avhøres av politiet.

- Det føles ikke veldig rettferdig

Han ble i forrige uke flyttet til rehabilitering.

Borgarting lagmannsrett mener det ikke er fare for bevisforspillelse, siden Ali Farah behandles på en lukket avdeling på sykehuset.

Vitner i saken reagerte søndag på hvorfor Ullevaal sykehus ikke hadde kontaktet dem i granskningen av saken.

SLÅTT NED: Ali Haji Mohamed Farah ble slått ned i Sofienbergparken.