TILBAKE TIL NITTITALLET: På nittitallet var milliardæren Petter Stordalen en del av kjøpesenterbransjen med Steen og Strøm. Nå investerer han i Sektor Gruppen, norges nest største kjøpesenteraktør, og gjør derfor comeback i bransjen han den gang elsket. - Jeg følte jeg hadde en uforrettet sak i kjøpesenterbransjen, sier han til Dagbladet. Foto: Scanpix
TILBAKE TIL NITTITALLET: På nittitallet var milliardæren Petter Stordalen en del av kjøpesenterbransjen med Steen og Strøm. Nå investerer han i Sektor Gruppen, norges nest største kjøpesenteraktør, og gjør derfor comeback i bransjen han den gang elsket. - Jeg følte jeg hadde en uforrettet sak i kjøpesenterbransjen, sier han til Dagbladet. Foto: ScanpixVis mer

- Det føles som å komme hjem

Nå skal Petter Stordalen tilbake dit han begynte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hotellkongen Petter Stordalen gjør comeback i kjøpesenterbransjen, når han nå kjøper seg inn i norges nest største kjøpesenteraktør.

Det bekrefter Stordalen selv på en pressekonferanse torsdag formiddag.

- Det føles litt som å komme hjem, sier han til Dagbladet.

- Forlot bransjen på en måte jeg ikke likte Investorgruppen Sektor Gruppen eier 26 kjøpesentere - med et budsjett på over 15 milliarder kroner.

Stordalen forteller at han føler han hadde mer å utrette i kjøpesenterbransjen, da han etter en kort til i bransjen på nittitallet, trakk seg.

- Jeg forlot kjøpesenterbransjen på en måte som jeg ikke likte. Så det har alltid ligget et ønske der om å komme tilbake. Jeg følte jeg hadde en uforrettet sak i kjøpesenterbransjen. Jeg elsket jo Steen og Strøm, det var livet mitt, sier han.

- Folk hadde et forhold til luktene der Han sier at han fortsatt husker følelsen av å være en del av kjøpesenterbransjen, før han gikk over til hotellbransjen og bygde opp det som i dag heter Nordic Choice Hotels.

- Jeg kom fra en liten dagligvarebutikk, og Steen og Strøm var et symbol på handelen i vår tid. Folk hadde et forhold til luktene der, til rulletrappene og juleutstillingen. For meg å gå inn der... Jeg kjenner jeg får frysninger når jeg snakker om det. Jeg vet at jeg aldri kommer til å glemme de 48 timene jeg hadde der, sier han.

- Det har gått rimelig bra Nå gleder han seg til å bli en del av Sektor Gruppen.

- Jeg håper dette er starten på en ny og spennende reise, innenfor noe som på en måte var der jeg begynte, sier han. - Det er den største kjøpesenterdealen siden Steen og Strøm, legger han til.

I 1996 skrev Dagbladet at Stordalen, siden han begynte å samle kjøpesentrene i Norge til ett rike i 1992, hadde han tjent 60 millioner kroner.

Det er dermed ikke uten grunn at administrerende direktør i Sektor-gruppen, Eirik Thrygg, gleder seg til samarbeidet - og henviser til Stordalens suksess i hotellbransjen.

- For oss er dette en gledens dag og en følelse av at ringen er sluttet. Vi jobbet med Petter Stordalen i Steen og Strøm. Stordalen var uenig i strategien til Stein Erik Hagen og sluttet brått. Etterpå har han blant annet jobbet med noen hoteller som har gått rimelig bra har vi hørt... sier Thrygg.

- KOMMER HJEM: Petter Stordalen gjør comeback i kjøpesenterbransjen. Det er 25 år siden sist. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
- KOMMER HJEM: Petter Stordalen gjør comeback i kjøpesenterbransjen. Det er 25 år siden sist. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer