PLASKER TIL:  Partipolitikerene i Miljøparti De Grønne badet i sokker, lue og badedrakt fra Operaen i Oslo i dag tidlig. - I dag var det kaldt, men friskt. Det var mest kaldt å komme opp igjen i ni minus, sier partitalskvinne Hanna E. Marcussen, som er ute i vannet på bildet Foto: Miljøpartiet De Grønne
PLASKER TIL: Partipolitikerene i Miljøparti De Grønne badet i sokker, lue og badedrakt fra Operaen i Oslo i dag tidlig. - I dag var det kaldt, men friskt. Det var mest kaldt å komme opp igjen i ni minus, sier partitalskvinne Hanna E. Marcussen, som er ute i vannet på bildet Foto: Miljøpartiet De GrønneVis mer

- Det føltes numment og eksistensielt. Det var marerittpreget i en ti minutters periode

Miljøpartiet De Grønne-politikere plasker i isvann én gang i uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siden august i år har medlemmer av Miljøpartiet De Grønne badet én gang i uka, hver onsdag morgen, fra Opera-taket i Oslo sentrum.

Til tross for meteorologene varsler om en unormal kald temperatur i Sør-Norge om dagen, hindret ikke det politikerne i å finne fram badetrusa.

- Det føltes numment og eksistensielt. Det var definitivt kaldt, og problematisk å kneppe igjen skjorta etterpå. Det var marerittpreget  i en ti minutters periode, sier partisekretær Mikkel Storm Glomstein til Dagbladet.

I går natt ble det målt minus 30,9 grader på Norges da kaldeste sted.

Seks badere Ifølge Glomstein startet Oslo-politikerne med morgenbadinga for å vise utad at partiet «er villig til å ta klimakrisen på alvor».

- For vår egen del er det en ukentlig påminnelse om hva vi driver med. Vi skal holde på til vi kommer inn på Stortinget til høsten.

Seks ivrige morgenbader møtte i dag opp på Operataket, det er to færre enn de pleier å være.

- I dag var det kaldt, men friskt. Det var mest kaldt å komme opp igjen i ni minus, sier partitalskvinne Hanna E. Marcussen, som gruver seg til en kald vinter.

- Det kommer til å bli vondt, men hva gjør man ikke for å få en ansvarlig klimapolitikk og få partiet inn på Stortinget. Jeg vil helst slippe å bade hver dag de neste fire årene, så det er en ekstra motivasjon for å jobbe hardere for å komme inn.

Ny meningsmåling I en fersk meningsmåling utført av InFacts på vegne av VG i dag, går miljøpartiet 1,2 prosentpoeng fram. Dermed ender de opp med en oppslutning på 1,9 prosent poeng.

Til sammenligning har SV 2,9 prosentpoeng oppslutning, tilbake 1,1.

- Dermed har vi like mye som Rødt, det er det beste resultat noensinne. Det er første ganen vi bare er et prosentpoeng bak SV, vil jeg tro, sier Glomstein.

Badeglede i Stavanger Glomstein forteller at også partiets avdeling i Stavanger har startet opp med det samme.

- De snakker også om å starte opp i Strasbourg også. Det hadde vært kult vi i flere små steder i verden hadde uttrykt solidaritet og støtte samtidig. Det er viktig at folk skjønner at vi fremdeles har plass på operataket.

Men badinga har ikke bare vært en fornøyelse.

- Vi hadde en lei episode for noen uker siden da de hadde sluppet ut kloakk i fjorden tre dager til ende. Som en ukentlig bader synes jeg det var mer negativt enn positivt. Men fra generasjonen av badere over oss har vi hørt historier om at de fikk toalettpapir i håret under bading. Da kom kloakken rett ut i vannet.

IS PÅ VANNET:  Noe is i Oslo-fjorden i dag. Foto: Miljøpartet De Grønne
IS PÅ VANNET: Noe is i Oslo-fjorden i dag. Foto: Miljøpartet De Grønne Vis mer