Det første bildet av bombemennene

Her ankommer de fire bombemennene Luton stasjon på vei til London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har i dag frigitt det første bildet som viser de fire selvmordsbomberne bak terrorangrepet i London forrige torsdag: Hasib Hussain (18), Germaine Lindsay (19), Mohammed Sidique Khan (30), og Shahzad Tanweer (22).

Bildet viser de fire unge mennene i det de ankommer Luton stasjon klokka 07.21 om morgenen, på vei til London for å utføre sin dødelige oppgave. 

Under to timer etter at overvåkingskameraet fanget opp de fire mennene er de døde.

Med seg i døden tok de 55 personer.

De siste timene

Tidlig på morgenkvisten torsdag satte tre unge menn seg på toget fra Leeds til Luton, 5 mil nord for London. Der ble de møtt av en fjerdemann som kom kjørende i en leiebil som han parkerte utenfor stasjonen.

Sammen tok de pendlertoget inn til hovedstaden. Avgangstid var klokka 07.40 lokal tid (08.40 norsk tid). Med seg hadde de militæraktige ryggsekker fylt med i underkant av fem kilo høyeksplosiver. Klokka 08.30 sto de fire mennene foran et av overvåkingskameraene på King\'s Cross stasjon - rundt 20 minutter før den første eksplosjonen. Bildene viser at de ler og har en uanstrengt tone før de går hver til sitt.

- De småpratet. Man kunne tro de skulle på vandrerferie, sier en sikkerhetskilde som har sett tapen til nyhetsbyrået PA.

KLOKKA 07.21: Dette bildet, tatt av et overvåkingskamera, viser de fire selvmordsbomberne på vei til London. Fra venstre: Hasib Hussain, Germaine Lindsay,  Mohammed Sidique Khan, og Shahzad Tanweer. Foto: Scanpix/AP/Metropolitan Police
KLOKKA 07.21: Dette bildet, tatt av et overvåkingskamera, viser de fire selvmordsbomberne på vei til London. Fra venstre: Hasib Hussain, Germaine Lindsay, Mohammed Sidique Khan, og Shahzad Tanweer. Foto: Scanpix/AP/Metropolitan Police Vis mer

Hvem var de?

Tenåringen Hasib Hussain (18) var kjent som en outsider tidlig i tenårene. Han sluttet skolen i juli 2003, uten å fullføre en eneste eksamen.

Ble sendt til Pakistan for å besøke slektninger. Han dro også på pilgrimreise til Mekka. Samtidig lot han skjegget gro, og begynte å gå kledd i dress.

Til tross for at han var en svært troende og hengiven muslim, ble han arrestert for butikktyveri i fjor.

Mohammed Sidique Khan (30), var gift og hadde en åtte måneder gammel baby. Britisk statsborger fra Leeds, med pakistansk bakgrunn. Skal ha plantet bomba på Edgware Road. Jobbet på et kommunalt ungdomssenter der Hussain og Tanweer ofte var innom. Skal jevnlig ha reist til Pakistan og Afghanistan på militære treningsleire.

Shehzad Tanweer (22) fra Leeds skal være Aldgate-bomberen. Han bodde sammen med foreldrene og tre søsken, og beskrives som en «god muslim». Faren driver en fish&chips sjappe i hjembyen. Også britisk statsborger, med pakistansk bakgrunn. Interessert i idrett. Deltok på en religiøs skole i Pakistan i fjor.

Germaine Lindsay (19), sto bak bomba på Russel Square. Født på Jamaica. Etterlater seg en britisk samboer og en 15 måneder gammel sønn. Bodde i Buckinghamshire de siste ukene før terrorangrepet. Ble formelt identifisert først i dag.

Myndighetene på Jamaica sier han forlot da han var fem måneder, sammen med moren. Faren skal da ha bodd i England, men seinere ha flyttet tilbake til Jamaica. Han skal bo i nærheten av hovedstaden Kingston.

LONDON GÅR VIDERE: To engelske dobbeltdekkere er igjen å se i gata der 30-bussen ble sprengt i filler. Londonerne er igjen begynt på hverdagen.
FJERNET BUSSEN: I dag, ni dager etter bombeangrepet, ble den sprengte bussen fjernet fra Tavistock Square i London.