Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det første jeg skal gjøre er å hente ungene mine

Nå blir Nokas-dømte Johnny Thendrup prøveløslatt. Men han må holde seg langt unna David Toska.

BLIR PRØVELØSLATT: På torsdag blir Johnny Thendrup endelig prøveløslatt. Den Nokas-dømte Oslo-mannen forteller at han har skaffet seg jobb i et transportfirma. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BLIR PRØVELØSLATT: På torsdag blir Johnny Thendrup endelig prøveløslatt. Den Nokas-dømte Oslo-mannen forteller at han har skaffet seg jobb i et transportfirma. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg blir prøveløslatt på torsdag, sier Nokas-dømte Johnny Thendrup (49), strålende fornøyd, til Dagbladet.

I et intervju med Dagbladet for to uker siden (DB Pluss) fortalte Thendrup om sinnet mot drapsdømte Kjell Alrich Schumann, kranglene etter Nokas-ranet, sine egne framtidsplaner - og om frustrasjonen over at Kriminalomsorgen brukte svært lang tid på å finne ut om han skulle bli prøveløslatt eller ikke.

Nå har kriminalomsorgen omsider behandlet søknaden hans, og Thendrup er lykkelig over resultatet.

- Det første jeg skal gjøre er å hente ungene mine, jeg skal ha dem i helga, sier han.

LES OGSÅ: Slik har det gått med Nokas-ranerne

Må unngå Toska og Schumann Thendrup ble dømt til 13 års fengsel for Nokas-ranet, og har nå sonet over to tredjedeler av straffen. Nå soner han i en overgangsbolig i Halden fengsel.

Han er imidlertid løslatt med strenge restriksjoner, går det fram av skrivet han fikk i posten i går.

- Jeg har meldeplikt et år, forteller Thendrup til Dagbladet.

- Jeg kan heller ikke ha kontakt med verken [David] Toska, Schumann, [Ridvan] Halimi eller [Metkel] Betew.
 
Altmuligmann Ikke at 49-åringen har planer om noe nytt Nokas-ran. Nå skal han starte et nytt liv, være sammen med de tre barna sine og jobbe for et transportselskap i Oslo. Der har han allerede har sikret seg fast jobb.

- Jeg har lastebillappen, og blir vel en slags altmuligmann, sier Thendrup.

Han er fra før utdannet rørlegger, og har også jobbet som det under soning, men det viste seg vanskelig å finne en rørleggerjobb i Oslo.
Noen feiring blir det imidlertid ikke - i hvert fall ikke med en gang.

- Det blir vel kanskje noe etter hvert, sier Thendrup og ler.

Skutt av politiet Under Nokas-ranet skulle Thendrup først sette en lastebil i brann foran politiets utkjøringsport. I retten kom det fram både at hjelmen hang seg fast i bildøra, at han mistet gassflaska og at han glemte å kaste CS-gass ved politiinngangen. Etter at anslaget mot Nokas-bygget var i gang, da politiet rykket ut og det ble skuddveksling under anslaget, ble Thendrup skutt i låret av politimannen Erik Håland.

- Jeg tenker ikke så mye på det som skjedde under selve ranet for min del. Jeg angrer på at jeg var med på hele gjennomføringen. Det fikk en tragisk utgang. Ting blir mye mer alvorlig når det skjer et drap, sa Thendrup til Dagbladet tidligere denne måneden.

- Motivasjonen var først og fremst penger. I ettertid var det veldig dumt. Planen virket vanntett, men ting kan gå veldig galt under en sånn handling.

LES OGSÅ: Johnny Thendrup snakker ut om Nokas-pengene og sinnet mot Schumann

Hele Norges coronakart