Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det første vi tenkte på var terror

Norske Victoria (22) havnet midt i branndramaet i Stockholm. Hun beskriver frykt og totalt kaos.

MIDT I BYEN: Dette oversiktsbildet viser hvor eksplosjonen fant sted. Foto: Günther Mårder
MIDT I BYEN: Dette oversiktsbildet viser hvor eksplosjonen fant sted. Foto: Günther Mårder Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg skal ikke være paranoid, men det første vi tenkte var at det var et terrorangrep, sier norske Victoria (22) til Dagbladet.

22-åringen har nettopp flyttet til Stockholm, og satt på et serveringssted få meter fra den voldsomme eksplosjonen i Stockholm i kveld. En person mistet livet. Hun beskriver dramaet som utspant seg:

Løp ut - Vi løp ut da vi hørte det smalt, men det er vanskelig å vite hvor du skal løpe når det smeller. Vi hadde bilen på venstre hånd, hørte plutselig et smell og så sort røyk overalt, forteller Victoria.

Det var ved 17-tida en bil eksploderte i Stockholm sentrum i ettermiddag. Den første meldinga kom til politiet klokka 17.02.

- Like før klokka fem fikk vi melding om flere mindre eksplosjoner i en bil. Bilen tok fyr, og omkring ti minutter seinere fikk vi melding om en ny eksplosjon — omkring 300 meter derfra, sier pressetalsmann Ulf Göransson ved Stockholms-politiet til Dagbladet.

- Der fant vi en person, han var hardt skadd og omkom på stedet, sier Göransson.

Ukjent Offeret er ikke identifisert, og politiet har heller ikke lykkes i å finne ut hvem som eier bilen som sto i brann.

- Vi har fått meldinger om at det skal ha vært fyrverkeri som var årsaken. Eksplosjonen har hatt den karakteren, men vi vet ikke sikkert om det er fyrverkeri eller gass — eller noe helt annet, sier Göransson.

Ytterligere to personer er skadet, etter eksplosjonen ved den travle handlegata Drottninggatan.

Politiet har sendt sin bombegruppe samt teknikere til stedet. Personer nær området anmodes om å trekke seg unna av frykt for flere eksplosjoner.

Dagbladet følger saken utover kvelden.

I BRANN: Slik så bilen ut kort tid etter eksplosjonen. Foto: Günther Mårder
I BRANN: Slik så bilen ut kort tid etter eksplosjonen. Foto: Günther Mårder Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!