- Det frieste valget som har blitt holdt i verden

Ahmadinejad i tv-tale i kveld. Men fra hustakene i Teheran gjallet «død over diktatoren».

NYTALE: Ahmadinejad viser ingen tegn til å ta kritikken fra opposisjonen på alvor. Her i en tv-tale sendt på statlige Press TV i kveld.
NYTALE: Ahmadinejad viser ingen tegn til å ta kritikken fra opposisjonen på alvor. Her i en tv-tale sendt på statlige Press TV i kveld. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I en tale direktesendt på riksdekkende tv i kveld gjorde president Mahmoud Ahmadinejad det klart at han ikke viker en tomme i forhold til det mildt sagt omstridte valgresultatet i Iran.- Det var det frieste valget som har blitt holdt noe sted i verden, sa han i talen ifølge BBC.

Presidentvalget i juni, der kandidatene i utgangspunktet måtte godkjennes av det religiøse vokterrådet, endte med demonstrasjoner mot det som antas å være betydelig valgfusk da Ahmadinejad ble erklært som vinner med en uventet stor margin. 

Et ukjent antall aktivister og demokratiforkjempere ble drept og arrestert da myndighetene slo ned på markeringene. Ifølge statsstyrte iranske medier var 20 døde og over tusen arrestert etter sammenstøtene, men dødstallet kan være langt høyere.

- Helt suntAhmadinejad prøver nå å tone ned uroen og hevder Iran har fått en «ny begynnelse» og en «ny æra».

- Valget var fullstendig sunt. I gjenopptellingen ble det ikke oppdaget noen feil. Dette er noe hele nasjonen forstod. Dette valget har doblet verdigheten til den iranske nasjonen, sier presidenten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer