VIL HA FORTGANG:  Tilsynelatede avslappet stemning under en middag i Kabul mandag, men Barack Obama hadde også noen alvorsord med til sin afghanske kollega Hamid Karzai. FOTO: EPA/DET HVITE HUS/SCANPIX.
VIL HA FORTGANG: Tilsynelatede avslappet stemning under en middag i Kabul mandag, men Barack Obama hadde også noen alvorsord med til sin afghanske kollega Hamid Karzai. FOTO: EPA/DET HVITE HUS/SCANPIX.Vis mer

- Det går for sakte i Afghanistan

Obama tok opp korrupsjon med Karzai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
President Barack Obama er ikke imponert over president Hamid Karzais innsats mot korrupsjon og narkohandel i Afghanistan.

Søndag var den amerikanske presidenten på lynvisitt i Kabul, og han tok da opp den massive korrupsjonen i landet under et halvtimelangt møte med Karzai.

- Jeg tror at han lytter, men det går for sakte. Vi forsøker å understreke betydningen av at noe blir gjort straks, sier Obama i et intervju med NBC News.

Obamas administrasjon har et anstrengt forhold til Karzai, og i november stilte USAs Afghanistan-ambassadør Karl Eikenberry spørsmål ved om den afghanske presidenten var en riktig strategisk partner for USA. 


(NTB-Reuters).