Det går ikke alltid et tog

Synes du NSB er upålitelig? Da bør du lese om Deutsche Bahn i Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I helga satt nemlig flere hundre togreisende fast inne i en tunnel i halvannen time like ved den tyske byen Frankfurt am Main. Toget hadde passert jernbanestasjonen ved Frankfurts flyplass og hadde bare noen minutter igjen til byens sentralstasjon.

Da ble lokføreren sulten.

Han forlot førerhytta og gikk til spisevogna. Der tilbrakte han sin tariffestede, 20 minutter lange spisepause, mens passasjerene i toget undret seg over hva som foregikk. Politiet slo full alarm, av frykt for at noen av de reisende hadde begitt seg ut i tunnelen, der de risikerte å bli frakjørt eller i verste fall påkjørt av motgående eller etterfølgende tog.

Ansvarshavende konduktør om bord sier at det tok tid å finne ut hvorfor toget sto stille, fordi han lette etter lokføreren på lokomotivet og ikke i spisevogna.

Det tok godt over en time før letemannskapene ga klarsignal og toget kunne kjøre videre. Ved ankomst til Frankfurt var forsinkelsen dermed oppe i solide 80 minutter.

Lokføreren er nå suspendert etter det en talsmann for statsbaneselskapet Deutsche Bahn kaller absolutt uhørt opptreden. Mannen risikerer å få sparken.

Da toget endelig kom fram til Frankfurt, var folk fra Deutsche Bahn raskt på pletten for å tilby de sterkt forsinkede reisende nye billetter videre eller et kontant beløp som plaster på såret. Den 24 år gamle lokføreren betegnes forøvrig som en stødig og pålitelig mann.

(NSB)