Det går mot nei

KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet.no): 53,1 prosent av danskene sier til nei til Euro etter at nesten 80 prosent av stemmene er talt opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nei-sida drar i fra etter at nesten 80 prosent av stemmene er talt opp. Stemmeopptellingen er i full gang i Danmark, etter at valglokalene stengte klokka 20.

Ja eller nei til Euro har splittet det danske folket i to nesten like store leire.

Danskene har i hele dag strømmet til valglokalene for å avgjøre om Danmark skal være en del av valuta-samarbeidet i EU. Valgdeltakelsen blir trolig på over 85 prosent, ti prosent mer enn i avstemmingen om Amsterdamtraktaten i 1998.

Megafon og dansk TV2s kontinuerlige valgdagsmålinger har vært gjenstand for diskusjon i Danmark, der det i motsetning til Norge er lovlig med slike offentliggjøringer.

Uansett har målingene forlenget valgkampen. Valgmotstanderne som normalt ligger lavt valgdagen, har denne gang forsøkt å sanke nye stemmer helt til siste slutt.

Klokka 20 stengte valglokalene i Danmark. Første prognose basert på avgitte stemmer er ventet i 20.30-tida. Nå vil det være opp til tvilerne i Danmark om landet skal være en del av valutasamarbeidet eller ikke.

Dagbladet.no vil holde deg oppdatert etter hvert som prognosene kommer inn. Valglokalene stengte klokka 20.

VANSKELIG VALG: I hele dag har danskene strømmet til valgurnene. Klokka 20 stenger valglokalene.