- Det går mot rekordvalg for Rødt. Hvorfor er jeg ikke invitert til partilederrunden fra Stortinget i kveld?

Det er rart, sier Bjørnar Moxnes.

IKKE INVITERT: 
 Rødt-leder Bjørnar Moxnes.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
IKKE INVITERT: Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Partileder for Rødt, Bjørnar Moxnes la tidligere i kveld ut følgende tweet:

«Hei @tv2nyhetene og @nrknyheter, det går mot rekordvalg for Rødt. Hvorfor er jeg ikke invitert til partilederrunden fra Stortinget i kveld?»

Moxnes sier til Dagbladet at han ikke har hørt noe fra verken TV 2 eller NRK etter at han postet tweeten.


- Jeg synes det er litt rart at jeg ikke blir invitert. Men de har fortsatt muligheten til å gjøre noe med det, sier han.

- Utfordrerpartienes kveld - Rødt går mot sitt største valg noensinne. Ifølge prognosene er vi det nest største partiet i Kragerø og det tredje største partiet i Tromsø. Vi er større enn SV i Oslo, og har på landsbasis gjort et veldig godt valg, sier Moxnes.

Både Rødt og Miljøpartiet De Grønne går kraftig fram, fortsetter partilederen.

- Dette er utfordrerpartienes store kveld, og da synes jeg det er rart at vi ikke er med i oppsummeringen av kommunevalget, sier han.

- TV 2 inviterer Politisk redaktør hos NRK, Kyrre Nakkim sier til Dagbladet at det er TV 2 som inviterer til partilederdebatt i år, siden kanalene deler på å ha denne debatten annenhver gang, og at det derfor er TV 2 som må svare på hvorfor Rødt ikke er representert blant partiene som deltar i debatten i kveld.

- Vi har fulgt samme linje som tidligere. Det vil si at det er partier med en representasjon på Stortinget som får være med på disse partilederrundene, sier nyhetssjef i TV 2 Oslo, Niklas Lysvåg til Dagbladet.

GÅR FRAM: Rødt går fram mange steder i landet, blant annet i Oslo, men får ikke være med på partilederdebatt. Grafikk: Kjell Erik Berg
GÅR FRAM: Rødt går fram mange steder i landet, blant annet i Oslo, men får ikke være med på partilederdebatt. Grafikk: Kjell Erik Berg Vis mer