Sian-påkjørselen

- Det går mot tiltale

Etterforskningen snart ferdigstilt - uten at de siktede kvinnene noensinne er avhørt.

VELTET: En video fanget av gruppen «Alternativ Media», viser øyeblikket bilen til SIAN-leder Lars Thorsen velte på E6 ved Mortensrud i Oslo etter å ha bli dyttet av en annen bil. Video: Alternativ Media / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Snart to måneder etter at bilen med Sian-leder Lars Thorsen og fire andre Sian-medlemmer ble påkjørt slik at den rullet rundt, er fremdeles ikke de to siktede kvinnene avhørt. Likevel er etterforskningen i ferd med å ferdigstilles.

- Det ligger an til tiltale i saken, opplyser politiadvokat Maria Hauglund Johnsen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Hun opplyser videre at det gjenstår noen få skritt før saken oversendes til påtalemakten. Det er også for tidlig å si om siktelsene mot de to kvinnene utvides eller innskrenkes.

- Politiet venter fortsatt på dokumentasjon på de fornærmedes skadeomfang, og tilbakemelding på om den ene av de siktede ønsker å forklare seg for politiet. Som kjent har den andre av de siktede gjennom sin forsvarer meddelt at vedkommende ikke ønsker å avgi forklaring, sier Johnsen - som legger til:

- Det har ikke skapt problemer for etterforskningen at de siktede ikke har forklart seg.

På taket ved E6

Det var 2. juli to kvinner la seg på hjul etter at Sian (Stopp islamiseringen av Norge) hadde brent en koran på Mortensrud sør i Oslo. Kvinnene, som hadde tatt med seg restene av den brente boka i bilen, kjørte inn i Thorsens bil, som rullet rundt og ble liggende på taket i veikanten på E6 inn mot sentrum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer