Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det går mot varmerekord i Norge

Alt tyder på at 2014 blir tidenes varmeste år i Norge. Også november var svært mild over hele landet - med unntak av Finnmarksvidda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alt tyder på at 2014 blir tidenes varmeste år i Norge. Også november var svært mild over hele landet - med unntak av Finnmarksvidda.

Nye tall fra Meteorologisk institutt viser at november var 2,4 grader varmere enn vanlig, det vil si det gjennomsnittlige været i en periode på 30 år (1961-1990). November ble også blant de 20 varmeste novembermånedene tilbake til 1900.

Relativt varmest var det østafjells med avvik på 4-5 grader over normalen på enkelte stasjoner. Den høyeste maksimumstemperaturen ble målt i Ålesund i Møre og Romsdal - her ble det målt 20,9 grader 1. november.

Finnmarksvidda hadde det relativt kjøligst, med opptil 2 grader under normalen. Laveste minimumstemperatur - minus 28,8 grader - ble målt i Karasjok 13. november.

Den svært milde novembermåneden gjør at troen på at 2014 blir tidenes varmeste år i Norge forsterkes. Faktisk må temperaturen i desember bli mer enn tre grader lavere enn normalen for at det ikke skal bli varmerekord, skriver Yr.no.

- Med andre ord må det bli en temmelig kald desember for at det ikke blir rekord, sier værforsker Jostein Mamen ved Meteorologisk institutt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling