Dattera fikk ikke puste:

Det gikk 3,5t fra mor ringte AMK til hun og dattera kom seg til sykehus

I et Facebook-innlegg som beskriver de dramatiske timene, håper Kathrine Jakobsen fra Alta at Bent Høie (H) ser alvoret og nødvendigheten av et sykehus i Alta.

VIRUSINFEKSJON: Mina på tre og en halv måned slet med å få puste. Det viste seg å være en RS-virusinfeksjon. Selv om det tok 3,5 timer å komme til sykehuset, gikk det fint denne gang. Men moren er nervøs for å reise til Korsfjord i fremtida, fordi liknende hendelser kan skje igjen. Foto: Privat
VIRUSINFEKSJON: Mina på tre og en halv måned slet med å få puste. Det viste seg å være en RS-virusinfeksjon. Selv om det tok 3,5 timer å komme til sykehuset, gikk det fint denne gang. Men moren er nervøs for å reise til Korsfjord i fremtida, fordi liknende hendelser kan skje igjen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et innlegg delt på Facebook tirsdag kveld kommer Kathrine Jakobsen fra Alta med en tydelig beskjed til helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

Hun beskriver de dramatiske timene fra da barnet hennes på tre og en halv måned først begynte å puste tungt, og til de kom seg på sykehus. Innlegget starter med teksten «Kjære helseminister Bent Høie» og avsluttes med «Ja til sykehus i Alta».

Onsdag ettermiddag er innlegget delt over 4 000 ganger på Facebook.

Hele innlegget kan du lese nederst i artikkelen.

Fredag kveld var familien på sju på besøk hos bestemor og bestefar som bor i Korsfjord, ei lita bygd i Alta kommune. Seks mil og en ferjetur på 12 minutter unna Alta by, hvor familien bor.

Det som skulle være en hyggelig fredagskveld i godt lag, med familie og venner samlet, endte brått opp med å bli dramatisk og kaotisk. Mor og fars verste mareritt hendte, da tre og en halv måneder gamle Mina begynte å puste tungt.

- Hun sov ingenting, var urolig og litt utilpass. Siden vi var på en ny plass, tenkte jeg kanskje at det var årsaken. Men så virka det som hun ble andpusten. Hun ble roligere når jeg la henne til brystet, så jeg prøvde å legge henne i vogna, men hun våkna hele tiden. Til slutt virka det som det stoppa litt, forteller Jakobsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer