Det gikk bra!

Det ble ingen «snartur» ned slottstrappa for Eli Hagen i kveld. Slottet hadde valgt å sikre seg mot nye flyveturer på kongelig grunn med vakter og sperrebånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presseoppbudet var som vanlig stort under den årlige stortingsmiddagen på slottet i kveld. I år knyttet det seg ekstra stor spenning til Hagens ankomst. Ellere rettere sagt, utfarten til kona Eli, som vanligvis kjører bilen hjem for ektemannen.

I fjor kjørte hun som kjent litt feil, og dundret ned slottstrappens 17 trinn i et oppsiktsvekkende tresteg på hjul.

Fru Hagen var riktignok ikke den første til å stunte ned svarveien til Karl Johan med bil. Både biskoper, drosjesjåfører og diplomater har tidligere seilt utfor den brede trappa, som kan være vanskelig å se i mørket. Men Eli var den første til å gjøre det foran et fullsatt pressekorps.

I år har Slottet markert innkjøringa med sperrebånd. I tillegg er det postert en egen vakt ved trappa, som kan være vanskelig å se i mørket. Og det gikk altså bra.

- Eli er en modig dame, og jeg er stolt av henne, sa en smilende Frp-formann Carl I. Hagen til NTB etter at hans kone hadde satt ham av på slottsplassen og kjørt hjem igjen på forskriftsmessig måte.

HEI OG HOPP: Eli Hagen bommet på slottstrappa med glans. Her merkene etter fjorårets fulltreffer.