Det gikk ikke helt etter planen da dette skipet skulle sjøsettes

Fotografen sto farlig nær og fikk vrakrestene rett i fleisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det så dramatisk ut da det amerikanske skipet «Reuben Lasker» sjøsettes i Marinette i delstaten Wisconsin. Skipet sklir ned en rampe, tipper over, og treffer vannet med et drønn.

Skipet tilhører NOAA, en vitenskapelig, statlig etat som studerer forholdene i havet og atmosfæren for amerikanske myndigheter.

Videoen av hendelsen ble først lastet opp på Youtube i januar, men selve sjøsettingen fant sted for et år siden, skriver Yahoo.

De siste dagene har videoen fått nytt liv, og over 90 000 har sett dramatikken etter at flere amerikanske nyhetsmedier plukket den opp og omtalte saken.

Spekulasjoner Videoen ble opprinnelig lastet opp av en person som hevdet han jobbet på havna, og pådro seg midre skader da han filmet hendelsen.
Han har senere slettet videoen, og ønsker ikke mer oppmerksomhet.

I flere nettforum er det imidlertid blitt spekulert på om det i det hele tatt var ham som filmet hendelsen, og at det egentlig var et fjernstyrt kamera som fanget dramatikken på film.

Personen som lastet opp videoen skal ha pådratt seg mindre skader, ifølge både seg selv og andre vitner til hendelsen.

Reddit-bruker djt832 hevder ifølge nettsiden Jalopnik at han var til stede under sjøsettingen. Ifølge ham passet ikke skipet til metallskinnene som vanligvis ligger på rampa, og derfor ble skinner av tre tatt i bruk.

Slått bevisstløs Dette førte til at én person ble truffet av plankebiter og slått bevisstløs.

Rederiet skal etter hendelsen ha lagt ned et forbud mot å stå for nære skip som sjøsettes.

En annen video viser hendelsen fra et annet perspektiv. Forfra kan det se ut som hele rampa, som skipet står på, kollapser og blir med ned i vannet. Plankerestene, som spruter bakover, er det imidlertid vanskelig å se på dette klippet. I tillegg kan man se jublende amerikanere som overværer sjøsettingen.