- Det gikk litt i ball

Per Sandberg beklager KrF-uttalelsene - men nekter å bli lagt lokk på.

INNRØMMER AT «DET GIKK I BALL»: Per Sandberg knyttet KrF til IS-massakrene. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet.
INNRØMMER AT «DET GIKK I BALL»: Per Sandberg knyttet KrF til IS-massakrene. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Venstre og KrF holdt krisemøte og også Høyre og Frp-representanter reagerte sterkt på Per Sandbergs uttalelser til NRK i dag tidlig, der han knyttet KrF til IS-massakrene. Nå beklager Per Sandberg og forklarer hva han egentlig mente.

- Mente du det du sa om at KrF har skyld i IS-massakrene?

- Jeg har full forståelse hvis Knut Arild Hareide reagerer på det, og hvis han ønsker en beklagelse, så skal han få det. Det betyr ikke at jeg ikke står fast på at politikere uansett må stå oppreist for å ha etablert en politikk som har vært mislykka. Det hjelper ikke å prøve å legge ansvaret over på retorikk.

- Men hva med alle de tusener av vanlige arbeidsfolk som nå føler seg utpekt som fiende?

- Dette er to debatter. Den ene handler om terror, islamisering og vold og den andre handler om manglende inkludering. Det er en masse flotte mennesker i Norge av ulik etnisk opprinnelse som er flotte forbilder, det er helt riktig. De møter jeg hver dag blant journalister, i taxi, i butikken. På tross av dette står vi overfor enorme utfordringer. Masse ungdommer lever i frykt for tvangsgifte og i fare for kjønnslemlestelse i 2015. Dette er mennesker som er født og oppvokst i Norge, i frihet og demokrati. På tross av dette velger noen å reise ut og støtte terror-organisasjoner. Vi kan ikke løpe fra det ansvaret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer