Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det gikk ni måneder uten at Stortingets presidentskap så på byggesaken

Stortingspresident Olemic Thommessen sier han har fulgt byggeprosjektet nøye, men ifølge Riksrevisjonen gikk det ni måneder uten at presidentskapet så på saken.

Olaf Michael «Olemic» Thommessen (født 18. april 1956 på Lillehammer) er en norsk advokat og politiker (H). Han er stortingspresident for perioden 2013–2017. Han har vært innvalgt på Stortinget fra Oppland siden 2001. BILDER FRA STORTINGSSALEN, PRESIDENTENS STOL, STORTINGET. LØVEBAKKEN. KONTORET TIL PRESIDENTEN, VANDREHALLEN. PRESIDENTENS BALKONG (SOM HAN BRUKER PÅ 17. MAI. ETC. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Olaf Michael «Olemic» Thommessen (født 18. april 1956 på Lillehammer) er en norsk advokat og politiker (H). Han er stortingspresident for perioden 2013–2017. Han har vært innvalgt på Stortinget fra Oppland siden 2001. BILDER FRA STORTINGSSALEN, PRESIDENTENS STOL, STORTINGET. LØVEBAKKEN. KONTORET TIL PRESIDENTEN, VANDREHALLEN. PRESIDENTENS BALKONG (SOM HAN BRUKER PÅ 17. MAI. ETC. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det ble ikke lagt fram saksfremlegg om byggeprosjektet fra administrasjonen til presidentskapet mellom mai 2014 og februar 2015. Dette var ni svært kritiske måneder for byggeprosjektet, heter det i Riksrevisjonens gjennomgang gjengitt av VG.

Videre heter det at det i denne perioden «ble avdekket mangler i kontraktsgrunnlaget for entreprisen av Prinsens gate 26 og post og varemottak, noe som igjen medførte et stort antall endringsmeldinger.»

Opprinnelig var planene å utbedre kontorbygget i Prinsens gate 26. I stedet for en oppussing, endte man med å fjerne hele bygningsmassen slik at bare den verneverdige fasaden sto igjen, samt å grave ut én etasje ned. Kostnadene har økt fra 70 millioner kroner i 2011 til et anslag på 2,3 milliarder kroner i år.

Thommesen skriver i en epost til VG at byggeprosjektet var i en prosjekteringsfase i den gitte perioden.

«I februar 2015 ble presidentskapet orientert om problemene i prosjektet, og iverksatte da flere korrektive tiltak», skriver han i en epost til avisen.

Han understreker også at presidentskapet har hatt en overordnet rolle i byggeprosjektet, mens den daglige oppfølgingen av prosjektet er det administrasjonen som har ansvar for.

Byggeprosjektet skal etter planen være ferdigstilt i løpet av høsten 2018.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!