Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det gjør godt, men det blir veldig sterkt

Schumann om møtene med familien til mannen han drepte under Nokas-ranet.

STERKE MØTER: NOKAS-dømte Kjell Alrich Schumann sa i Sør-Trøndelag tingrett i går at møtene med familien til mannen han skjøt og drepte under Nokas-ranet, politimannen Arne Sigve Klungland, har vært emosjonelle. 

Foto: ERLING HÆGELAND / Dagbladet
STERKE MØTER: NOKAS-dømte Kjell Alrich Schumann sa i Sør-Trøndelag tingrett i går at møtene med familien til mannen han skjøt og drepte under Nokas-ranet, politimannen Arne Sigve Klungland, har vært emosjonelle. Foto: ERLING HÆGELAND / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Kjell Alrich Schumann forsøker i dag å overbevise Sør-Trøndelag tingrett i Trondheim om at han bør prøveløslates. Minstetiden på ti år i forvaringsdommen er gått ut og 47-åringen søker seg til frihet gjennom domstolen.

Schumann, også kalt «Skyggen», ble dømt i tillegg til ransforsøket mot tellesentralen NOKAS i Stavanger 5. april 2004, dømt for å løsnet de dødelige skuddene mot politimannen Arne Sigve Klungland.

Schumann innrømmet i lagmannsrettsaken at det var han som skjøt og drepte familiefaren.

Klungland-familien har møtt Schumann etter innrømmelsen, og sønnen til Arne Sigve Klungland har møtt farens drapsmann flere ganger.

En Brennpunkt-dokumentar på NRK viste et av møtene mellom Schumann og Klungland. Der sa Kjetil Klungland at han hadde tilgitt Schumann.

- Jeg har tenkt en del på hvordan det kan bli å møte deg ute igjen, på gata, enten det skulle være i Rogaland eller andre plasser. Jeg tenker at det vil være unaturlig for meg å gå forbi uten å si «hei». Jeg tenker at det vil være naturlig å hilse på deg, sier Klungland i dokumentaren.

Kjell Alrich Schumann sa i retten i dag at det var emosjonelt når de møttes.

- Det er ikke så lett  å beskrive møtene. Det er så emosjonelt. Det er veldig sterke møter, sa han.

- Veldig sterkt Samtidig er møtene positive, mener han.

- Møtene gjør godt, men det er veldig sterk og vanskelig å gå inn i de, sa Schumann i retten.

HAR TILGITT DRAPSMANNEN: Kjetil Klungland (i midten), sønnen til drepte Arne Sigve Klungland, sa i en Brennpunkt-dokumentar på NRK forelden at han har tilgitt Schumann. Her fra under "Skavlan" på samme kanal i 2010.
Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET
HAR TILGITT DRAPSMANNEN: Kjetil Klungland (i midten), sønnen til drepte Arne Sigve Klungland, sa i en Brennpunkt-dokumentar på NRK forelden at han har tilgitt Schumann. Her fra under "Skavlan" på samme kanal i 2010. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET Vis mer

Han håper de oppleves som fornuftige for de pårørende også.

- Jeg håper de har kunnet trekke noe fornuftig ut av det, sa han i retten.

Schumann brast i gråt tidligere i dag da statsadvokat Tormod Haugnes leste opp detaljene fra dramaet i Stavanger 5. april 2004. Kjetil

Klungland sier til Dagbladet at han ikke ønsker å kommentere Schumanns sak som i dag pågår i retten.

- Jeg føler ikke at jeg har noe med det. Retten gjør sine vurderinger, uavhengig av mine synspunkter. Jeg har full tillit til at dommerne tar de rette vurderingene i denne saken, sier han.

Lav til moderat voldsrisiko Spesialpsykolog Svein Øverland er tilknyttet Trondheim fengsel og har laget en risikorapport om Schumann og eventuell risiko for fremtidig vold.

Han har hatt to samtaler med Nokas-raneren og rapporten er en klinisk vurdering basert på forskning.

- Min konklusjon er at det er fra lav til moderat risiko for fremtidig vold, sa Øverland, som forklarte at dte var på en følgende skala: ingen - lav - moderat - høy risiko,