«Det gjør jo ikke CVen dårligere, akkurat»

Bård Vegar Solhjell fornøyd med USAs «attest» til SV.

SV-KRITIKK: SV og utenriksminister Jonas Gahr Støre for skylden for mye av det amerikanerne mener er galt med norsk utenrikspolitkkk, ifølge Wikileaks-dokumenter Aftenosten har gjengitt i dag. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
SV-KRITIKK: SV og utenriksminister Jonas Gahr Støre for skylden for mye av det amerikanerne mener er galt med norsk utenrikspolitkkk, ifølge Wikileaks-dokumenter Aftenosten har gjengitt i dag. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SVs parlamentariske leder Bård Vegar Solhjell ser på Wikileaks-dokumentene Aftenposten har gjengitt i dag om amerikanerne syn på den rødgrønne regjeringen som en attest på at SV har lykkes med å forandre norsk utenrikspolitikk.- Det er naturlig at de peker på SV fordi vi har hatt innflytelse på utenrikspolitikken. Dette viser også at Jonas Gahr Stør har vært en aktiv utenriksminister med selvstendige meninger, sier Solhjell, som er fornøyd med «attesten» fra USA.

Uenig med USA I dag skriver Aftenposten at amerikanerne var provosert over norske solospill, og at tilliten til flere norske regjeringsmedlemmer er sviktende. Blant andre får utenriksminister Jonas Gahr Støre hard medfart. Ifølge den tidligere ambassadøren i Norge, Benson K. Whitney viser Støre «stor vilje til å avvike internasjonal konsensus», skriver han i 2008.

- Dette er en attest om at Norge har en selvstendig utenrikspolitikk. Det har vært slik de siste fem årene at vi i mange små og store saker har hatt andre synspunkter, vært pådrivere eller uenig med USA, sier Solhjell.

- Uhjelpsom Blant annet skal Norge, ifølge Obamas egen ambassadør Barry White, ment at Norge har spilt en «stadig mindre ofte uavhengig, og til tider uhjelpsom rolle i Midtøsten.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer