- Det gjør sykt vondt

Dobling i antall bruddskader etter at mildværet kom.

KNEKT PÅ TO STEDER: Joakim Røsberg (39) skulle ut og hente lunsj da han skle på det glatte føret og knakk leggen på to steder. Her viser Seksjonsoverlege ved Oslo skadelegevakt Knut Melhuus, Rødberg røntgenbilde av leggen som er knekt på to steder. Foto: Espen Røst/Dagbladet
KNEKT PÅ TO STEDER: Joakim Røsberg (39) skulle ut og hente lunsj da han skle på det glatte føret og knakk leggen på to steder. Her viser Seksjonsoverlege ved Oslo skadelegevakt Knut Melhuus, Rødberg røntgenbilde av leggen som er knekt på to steder. Foto: Espen Røst/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Joakim Røsberg (39) var på vei ut for å hente lunsj da han tok sats og hoppet over en brøytekant utenfor arbeidsplassen.

- Da jeg landet, skle jeg, så stoppet beinet opp i noe, og jeg fikk en vridning på kroppen. Jeg hørte det knakk, og skjønte med det samme at beinet var knekt, forteller Røsberg.

Gipstekniker Tine Korneliussen-Bøttker løfter forsiktig på benet for å starte gipsingen, og Røsberg rykker til i smerte.

- Ah, det gjør sykt vondt, sier lagerarbeideren fra Oslo.

Markant økning Seksjonsoverlege ved Oslo skadelegevakt Knut Melhuus forteller at de har fått inn flere med Joakim Rødbergs bruddskade de siste 10 dagene.

- Han har to brudd i leggen, det er et typisk rotasjonsbrudd, mest sannsynlig har han fått en vridning av kroppen i spranget, men foten har ikke fulgt med og stoppet opp, så har det brukket tvers av, forteller seksjonsoverlegen.

- Dette bruddet må opereres, vi gipser det midlertidig nå, før han blir sendt videre til Ullevål Universitetsykehus, forteller seksjonsoverlegen.

Flest kvinner - Vi har hatt en ganske spesiell vinter med sammenhengende kulde fra snøen la seg i slutten av november. Før væromslaget forrige helg registrere vi færre skader etter fall på glatte fortau enn normalt. De siste 10 dagene har antall slike skader tatt seg merkbart opp, mener Melhuus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer