MINNESTUND: 
Innbyggerne i Forsand i Rogaland samlet seg i kveld til minnestund for drepte Agnes Elisabeth Müller (36). Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
MINNESTUND: Innbyggerne i Forsand i Rogaland samlet seg i kveld til minnestund for drepte Agnes Elisabeth Müller (36). Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

- Det gjorde godt for mange å vite at man står sammen i sorgen

Minnestund for drepte Agnes Elisabeth Müller (36) i Forsand i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minnestunden torsdag ble holdt i Forsand kirke, der folk kom for å tenne lys og skrive sin hilsen i en kondolanseprotokoll.

- Det var en gripende samling. Folk benyttet sjansen til å prate sammen, og det gjorde godt for mange å vite at man står sammen i sorgen, forteller Forsand-ordfører Ole Tom Guse til NTB torsdag kveld.

Fullsatt kirke Om lag 250 personer hadde møtt opp for å minnes Müller.

- Det var en fullsatt kirke, forteller Forsand-ordføreren.

Kvinnen som ble funnet på 70 meters dyp i Lysefjorden tirsdag, ble torsdag formiddag formelt identifisert som Müller.

- I går fikk vi den endelige beskjeden som vi hadde fryktet. Beskjeden som vi i det lengste hadde et håp om at vi skulle slippe å få. Agnes Elisabeth Müller er død. Vi er samlet her for å minnes henne, men og for å gi den støtte og varme til hennes nærmeste og hennes barn, som de inderlig trenger, sa sogneprest Ole Wollert Meyer da han innledet minnestunden, ifølge Stavanger Aftenblad.

Erkjente i avhør Kroppen som ble funnet tirsdag var pakket inn og lå sammen med en punktert gummibåt og en tung rørbit.

Da ektemannen Thomas Müller (34) ble konfrontert med funnet i politiavhør onsdag, avbrøt han avhøret. Etter en tenkepause ble han avhørt på nytt og erkjente drapet - tre uker etter at hans kone forsvant.

Politiet har hele tiden trodd at funnet i fjorden var den savnede kvinnen. Den formelle identifiseringen bekrefter dette. Kvinnen skal obduseres ved patologisk avdeling på Sykehuset i Stavanger fredag.

Parets to barn på sju og elleve år skal avhøres i et dommeravhør fredag. De to er under barnevernets omsorg og har fått oppnevnt bistandsadvokat. (©NTB)