Det glemte Gaza

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hele samfunnet i Gaza står stille, sa den norske kirurgen Erik Fosse til Dagbladet.no da han i helgen besøkte det krigsherjede området for første gang på fem måneder. Fosse var sjokkert over det han så. Ingen gjenoppbygging er i gang, den israelske blokaden av Gaza er verre enn noensinne. Det fins ikke ferskt kjøtt, byggematerialer eller drivstoff.

Det såkalte verdenssamfunnet står også stille når det gjelder den dramatiske situasjonen i Gaza. Det er slutt med høylytte protester mot den israelske politikken, og det politiske presset glimrer med sitt fravær. Den nye israelske regjeringen kan slå fast at den uten konsekvenser kan fortsette å la palestinere være innesperret og bo i telt eller provisoriske hus.

Både norske nettaviser og tv-stasjoner har vært opptatt av Gaza denne helgen og latt folk få et innblikk i den ekstreme situasjonen palestinerne lever under. Men det måtte et besøk av den nå verdenskjente norske legen Erik Fosse til. Både media og politikere bør skjerpe seg, både her hjemme og andre steder i verden.