Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Det godes fiende

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Barna i Arendal risikerer å miste 128 av sine 130 lekeplasser fordi disse ikke tilfredsstiller kravene i Forskrifter om sikkerhet ved lekeplasser, og fordi kommunen ikke har råd til å ruste opp lekeapparatene etter de nye kravene.
  • Hvis Arendal og andre kommuner i liknende situasjon våger seg på litt sivil ulydighet, kan de med barnas interesser for øyet trygt la lekeplassene være som de er. Norsk Barnelegeforening sier i en uttalelse om de nye lekeplassforskriftene at det er den ensidige fokuseringen på sikkerheten ved norske lekeplasser som er en trussel mot barns utvikling og helse.
  • Når barn mister spennende utfordringer i sine omgivelser, gjør vi noe som strider mot det grunnleggende i menneskets natur, nemlig læring gjennom utfordringer, sier Barnelegeforeningen. Og slutter seg på den måten til vår alles erfaring fra barndommens lek.