Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det hadde vært en fantastisk helg

HERADSBYGDA (Dagbladet): - Vi hadde hatt en fantastisk helg med ski, fest og dans. Så skjer dette. Det er tragisk, sier Terje Pettersen og Therese Johnsen, som var de første som kom seg ut av ulykkesbussen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mørket hadde akkurat senket seg da det smalt på E16.
- Det skjedde veldig fort, og kom overraskende på alle som satt i bussen. Alt var kaos. Vi ble påkjørt av en personbil, og bussen skar ut i grøfta. Deretter ble den kastet rundt et par ganger, først til høyre og så til venstre. Da vi kom til oss selv, så vi bare beina til sjåføren. Fronten på bussen ble knust, sier Terje Pettersen og Therese Johnsen.

Ski og dans

Firmaet ISI AS har kontorer i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim, og driver med forretningsrådgivning, IT-rådgivning og systemleveranser. ISI AS er et datterselskap av svenske Enator A/S.

Helgas tur til Beitostølen var et årlig bedriftsarrangement for firmaets 350 ansatte og deres ledsagere. Firmaet hadde leid åtte busser.
De alt i alt 450 gjestene ble innlosjert på tre hoteller på Beitostølen. Etter siste dag i skibakken var stemningen god i den ene av bussene som skulle til Oslo.

- Vi hadde hatt en fantastisk helg med ski, fest og dans. Firmaet spanderte oppholdet, forteller Terje Pettersen og Therese Johnsen.

Klokka 17.28 kolliderte bussen, som var en 1989-modell Scania Classic, med en personbil på en rett veistrekning like nord for Hønefoss. Noen av passasjerene, deriblant Terje og Therese, klarte å komme seg ut bak i bussen. Trolig befant det seg rundt 35 passasjerer i ulykkesbussen.

I sjokk

Noen av passasjerene var i sjokk. Andre tok til tårene. Redningsmannskaper som kom først til ulykkesstedet, sier til Dagbladet at situasjonen var temmelig uoversiktlig.
Enkelte av passasjerene måtte skjæres løs. De ansatte i datafirmaet ble kjørt i skytteltrafikk til Ringerike sykehus, hvor de ble tatt hånd om av både sykehuspersonell og kriseteamet.

Ifølge redningsleder Kåre Kristiansen var redningsarbeidet vanskelig.

- Spesielt vanskelig var det å få ut sjåføren. Men tatt i betraktning hvor mange som befant seg i bussen, gikk det hele forholdsvis bra, sier Kristiansen.

Administrerende direktør i ISI AS Andreas Rømming sier til Dagbladet at de ringer samtlige ansatte.

- Det vil bli holdt møter på alle våre kontorer i løpet av mandagen. De ansatte er selvfølgelig preget av situasjonen, men de tar det på en veldig fin måte. Det er tragisk at slikt skjer, mer er det egentlig ikke å si om det, sier Rømming.

Skrubbsår

Administrerende direktør i Bærumsbuss Odvar Waaler sier at det var to busser som kjørte i følge.

- Sjåføren som kom i bussen bak skal ha observert hva som skjedde. Han var såpass i sjokk at han ikke ville kjøre videre, sier Waaler.

Ifølge Waaler har busselskapet vært involvert i én ulykke de siste årene, da en mopedist ble påkjørt.

Terje Pettersen og Therese Johnsen var blant heldige: de kom fra ulykken bare med enkelte skrubbsår. 20 av turdeltakerne måtte bli igjen på Ringerike sykehus.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!