«Det han gjorde, gjorde han helt selv. Vi andre har ikke noe med det å gjøre»

Asylsøkerne i Årdal blir hetset på gata etter trippeldrapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅRDAL (Dagbladet): Asylsøkere i Årdal opplever ifølge flere å bli hetset etter trippeldrapet på Valdresekspressen. Selv mener de at den drapssiktede ene og alene må ta skylden for det han gjorde.

Eritreeren Kibreab Kidane Habtegregis er blant de 150 asylsøkerne som kom til bygda i august, da Hero Norge AS åpnet et nytt asylmottak.

- Det han gjorde, gjorde han helt selv. Vi andre har ikke noe med det å gjøre, sier Kidane om den trippeldrapssiktede mannen.

Får tenke på annet Kidane har nettopp vært på fotballtrening i idrettshallen i bygda, sammen med andre asylsøkere. Alle er de tydelig preget av det som har skjedd.

De er glade for å ha noe annet å tenke på.

- Det er godt å ha et slikt aktivitetstilbud når noe slikt har skjedd, sier han til Dagbladet.

- Sneier dem med bilen En av innbyggerne Dagbladet snakker med i byen, sier asylsøkerne nå opplever direkte trusler på åpen gate.

- Stemningen er laber. Det er veldig synd, man merker at folk lar det gå ut over alle asylsøkerne, sier han. Han ønsker ikke navn eller bilde i avisa.

 - Jeg har hørt om folk som kjører tett inntil asylsøkerne med bilen sin - de nærmest sneier dem - og roper «kom deg for helvete ut av landet vårt». Det er så leit, sier årdølingen videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer