SJOKKERT: «Narkotikabestittelse, tyveri og tett kontakt med superkriminelle. Erfarne politifolk sperret opp øynene da de sjekket bakgrunnen til studentene som i andre studieår skulle ut i praksis i politidistrikt». Det skriver Politiforum, medlemsbladet til Politiets Fellesforbund, i sitt nyeste nummer. Frp reagerer og regjeringen vil forsikre seg om at rutinene er gode nok. Studentene på bildet har ikke noe med saken å gjøre. De ble ferdigutdanna og uteksaminert i 2009. Foto: Morten Holm / NTB scanpix
SJOKKERT: «Narkotikabestittelse, tyveri og tett kontakt med superkriminelle. Erfarne politifolk sperret opp øynene da de sjekket bakgrunnen til studentene som i andre studieår skulle ut i praksis i politidistrikt». Det skriver Politiforum, medlemsbladet til Politiets Fellesforbund, i sitt nyeste nummer. Frp reagerer og regjeringen vil forsikre seg om at rutinene er gode nok. Studentene på bildet har ikke noe med saken å gjøre. De ble ferdigutdanna og uteksaminert i 2009. Foto: Morten Holm / NTB scanpixVis mer

- Det handler om tilliten til politiet

Justisdepartementet skal forsikre seg om at vandelsrutinene til Politihøgskolen er gode nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiforum, medlemsbladet til Politiets Fellesforbund, skriver i sin siste utgave at politistudenter er dømt for narkotikabesittelse, tyveri og at de er i tett kontakt med superkrminelle.

Magasinet skriver at erfarne politifolk sperret opp øynene da de sjekket bakgrunnen til studentene som i andre studieår skulle ut i praksis i forskjellige poitidistrikter.

Da politifolka meldte fra til sine overordnede, resulterte det i at til sammen fire studenter ble erklært uønsket i politidistriktet de var
utplassert i. Én student ble utvist og tre studenter ble omplassert til andre distrikter.

- Svært alvorlig Frp reagerer kraftig på opplysningene.

- Dette er svært alvorlig, sier Frps justispolitiske talsperson Hans Frode Asmyhr (Frp) til Dagbladet.

Han mener politistudenter med kriminelt rulleblad bidrar til å svekke den totale tilliten til politiet.

- Dette undergraver også tilliten til de som opptrer plettfritt. Dette gjør at folk mistenker hele etaten, sier Asmyhr.

Nå krever hans svar fra justisminister Grete Faremo (Ap).

- Faremo må stanse denne praksisen. Det er nok av flinke folk som ønsker å komme inn på politihøgskolen, sier Asmyhr.

Skal forsikre seg Statssekretær Astri Aas Hansen i Justis- og beredskapsdepartementet sier det er helt avgjørende at vandel kontrolleres.

- Jeg legger til grunn at vandel sjekkes ved opptak, underveis i utdannelsen og ved ansettelse. Det handler i bunn og grunn om tilliten til politiet, sier Aas Hansen til Dagbladet.

- Det kan også utgjøre en sikkerhetsrisiko i politiet dersom personer kan knyttes til kriminelle miljøer, sier hun.

Om at Frp krever at Faremo stanser praksisen, svarer departementet:

- Vi må forsikre oss om at det er gode nok rutiner for å oppdage og håndtere tilfeller der det ikke er plettfri vandel eller den enkelte ikke er skikket til å være politi, sier hun.